Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Disznóra rúzst - Obama szexista?

Egyesült Államok - Szexizmussal vádolják a demokraták elnökjelöltjét, Barack Obamát. Kedden ugyanis republikánus riválisainak új ígéretét, amelyben változást ígérnek, ahhoz hasonlította, mintha disznóra rúzst kennének.
A republikánus kampánytábor kedden Obama szóhasználatát szexistának nevezte, amellyel alelnökjelöltjükre, Sarah Palinra célzott, aki az Egyesült Államok első politikusasszonya lehet ebben a pozícióban. Massachusetts korábbi republikánus kormányzója szerint Obama tiszteletlen megjegyzéseket tett, amikor "Sarah Palin kormányzót disznóhoz hasonlította".

"Szerintem nemcsak számomra világos, hanem republikánusoknak, demokratáknak és függetleneknek egyaránt, hogy Obama tartozik egy bocsánatkéréssel Palinnak" - tette hozzá a volt kormányzóasszony, Jane Swift. Az alelnökjelölést elfogadó beszédében Sarah Palin viccesen azt mondta, hogy az egyetlen különbség egy pitbull és saját maga, mint "hokimama" (vagyis harcos anya) között az ajakrúzs. Kedden Obama kétségbe vonta riválisa változásra éhes elszántságát.

"Mi mindig a változás mellett érveltünk, a közvéleménykutatások eredményeitől függetlenül. Erre a másik oldal hirtelen előáll azzal: mi is változást akarunk. De emlékezzetek rá, hogy a republikánusok már 8 éve vannak a Fehér Házban" - fogalmazott Obama. "Berúzsozhatod a disznót, de az akkor is disznó marad. Betekerhetsz egy romlott halat egy darab papírba, és nevezheted változásnak. De a hal akkor is büdös marad, nyolc évvel később is. Elég volt" - fakadt ki a demokraták elnökjelöltje választási beszédében.

Az Obama kampánytábor a republikánus szexista vádakra úgy reagált, hogy a "rúzsos disznó" egy jól ismert mondás az amerikai angolban, aminek átvitt értelemben van jelentéstartalma.

Olvasóink írták

  • 1. obi 2008. szeptember 10. 14:55
    „Obama hasonlata tökéletes! Ez a "szexista" duma meg a csökött agyú, képmutató republikánusok kedvenc mantrája!
    A hasonlat lényege (disznó ide, rúzs oda), hogy a "változás" szlogen Bush után a repók szájából tökéletesen hiteltelen!
    Bocsánatot meg azoknak kellene kérni (végre), akik Obama felbukannása óta őt folyamatosan "iszlámozzák", ami tényszerűen nem igaz. Apja ugyan muszlim volt, de ő egy chicago-i neoprotestáns gyülekezet tagja-hosszú idő óta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy iskolát is elöntött a sárlavina Kínában

Kína - Több mint 1500 fős mentőalakulatot vezényeltek szerdán a kínai Taosi városához, ahol kedden… Tovább olvasom