Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Dániában is terrortámadásoktól tartanak a hatóságok

Norvégia után Dánia a második skandináv ország, amelynek hatóságai bejelentették, hogy terrortámadástól tartanak országukban.
A dán közrádió pénteken arról számolt be, hogy a dán rendőrség írásban kérte fel a rendőröket és a katonákat arra, hogy az elkövetkező időszakban legyenek különösen éberek. Mivel Dánia az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorellenes nemzetközi koalíció tagja, nem zárható ki, hogy a dán rendőrök támadás célpontjaivá válhatnak - olvasható a hatóságok által közzétett levélben.

A dán rendőrség figyelmeztetése szerint a biztonsági erőknek fokozottabb körültekintéssel kell eljárniuk az ismeretlen személyek, azonosítatlan járművek vagy tárgyak láttán, illetve a különféle eseményeken, különösen a nyilvános és nagyszabású rendezvényeken tapasztalható gyanús viselkedés és tevékenység esetén.

Norvégiában a hírszerző szolgálat (PST) szerdán bejelentette, hogy a rendőrségnek, a hadseregnek és a hírszerzésnek fel kell készülnie egy lehetséges terrorcselekményre az elkövetkező 12 hónapban.

Marie Benedicte Björnland, a PST vezetője a norvég köztelevízió kérdésére elmondta, hogy különösen a katonák, a rendőrség tagjai és politikusok forognak veszélyben. Arról, hogy a megnövekedett terrorveszély milyen intézkedéseket vonhat maga után, nem nyilatkozott a hírszerző szolgálat főnöke.

Norvégia július végén egyszer már bevezetett rendkívüli biztonsági intézkedéseket azután, hogy megbízható forrásból értesülést kapott egy küszöbönálló, lehetséges terrortámadásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenntartották az adócsalás vádját a spanyol király nővérével szemben

Ugyan a pénzmosás vádját ejtette, de a kevésbé súlyos adócsalás vádját fenntartotta Krisztina… Tovább olvasom