Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Dalai Láma és Nancy Pelosi találkozója

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke Daramsalában találkozott a Dalai Lámával. A politikus elítélte a tibeti tiltakozások kínai leverését.
Több ezer tibeti köszöntötte pénteken az amerikai képviselőház elnökét az indiai Daramsalában, ahol a száműzetésben élő Dalai Lámával találkozott. Nancy Pelosi elítélte a tibeti tiltakozások kínai leverését, és felszólította a világ szabadságszerető népeit a kínai elnyomás elleni tiltakozásra. A kínai hadsereg több ezer katonát vezényelt Tibetbe, miközben kitiltja a külföldi újságírókat a területről, és több internetes oldalnak is megtiltotta videofelvételek nyilvánosságra hozását."Ha szabadságszerető emberként nem szólalunk fel a tibeti elnyomás ellen, akkor nem lesz többé morális alapunk az emberi jogokról beszélni" - közölte Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke, aki egy kongresszusi küldöttség élén érkezett az indiai Daramsalába.

Ő a legmagasabb rangú amerikai tisztségviselő, aki a tibeti zavargások kitörése óta a Dalai Lámával találkozott. Az utat még a tiltakozások előtt leszervezték. Pelosi az összegyűlt többezres tömeg előtt közölte, hogy a világnak tudnia kell, hogy mi történik Tibetben, és útjával is igyekszik rávilágítani az igazságra. Az amerikai képviselőház elnöke tavaly októberben a legmagasabb amerikai polgári kitüntetést, a Kongresszus Arany Medálját adta át a Dalai Lámának, éles tiltakozást váltva ki a kínai vezetéstől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés Kínában

A Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Kína észak-nyugati részét pénteken -… Tovább olvasom