Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Csökken Medvegyev és Putyin népszerűsége

Dmitrij Medvegyev orosz államfő és Vlagyimir Putyin miniszterelnök népszerűsége többéves mélypontra esett az állami VCIOM, a Közvélemény Alapítvány (FOM) és a Levada Központ közvélemény-kutató intézetek egybehangzó eredményei szerint.

A kedden közzétett eredmények értelmében a Medvegyev iránti bizalom a FOM felmérésében az év eleji 62 százalékról 52-re, a VCIOM szerint 44-ről 39-re, a nagy tekintélynek örvendő Levada Központ szerint 39-ről 38 százalékra esett vissza.

Putyinban a FOM szerint 61 százalék bízik, vagyis ugyanannyi, mint júniusban, a VCIOM felmérése azt mutatta ki, hogy a kormányfő iránti bizalom 53-ról 47 százalékra, a Levada Központ szerint 48-ról 44 százalékra esett vissza.

A reprezentatív felmérések az aszály, tűzvészek, forróság és füstköd kezdete előtt készültek, így ezek a körülmények még nem hatottak az eredményre.

A Vedomosztyi című lapnak egy Kreml-beli forrás elmondta: nem világos, mi váltotta ki a vezetők népszerűségének visszaesését, ezért nehéz lesz javítani a helyzeten.

Leontyij Bizov, az Orosz Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének vezető tudományos munkatársa a lapnak nyilatkozva úgy vélte, hogy az emberek erkölcsileg elfáradtak Putyintól és fokozódik a társadalomban a tiltakozó potenciál.

Az Egységes Oroszország Párt, a Putyin vezette hatalom pártjának egyik vezetője azt mondta, nem fognak tovább zuhanni a vezetők és a pártok népszerűségi mutatói, mert súlyos helyzetekben az emberek éppen körülöttük kovácsolódnak össze.

Gleb Pavlovszkij, az elnöki adminisztráció egyik tanácsadója viszont kifejtette: a természeti katasztrófák nyomán minden bizonnyal tovább esik majd a vezetés népszerűsége, mert a Putyin által kiépített hatalmi rendszer alkalmatlannak bizonyult, és láthatóvá válik, hogy az irányítási rendszer kifáradt.

A kormány tagjai közül a népszerűségi lista élén változatlanul Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere, és Szergej Lavrov, a külügyi tárca vezetője áll.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. augusztus 10. 20:31
    „Biztos nem exportálták időben a tűzifát Magyarországra! Pedig kaphattak volna bukott politikus munkaerőt a kitermelésre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-magyar vita Szlovákiában a kisebbségi kormányfőhelyettes jogköreiről

Veszélyesnek tartja az emberi jogi és kisebbségi kormányfőhelyettes új jogköreit a Magyar Koalíció… Tovább olvasom