Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Csehországban is keresik a Bajorországból elszökött farkasokat

Csehországban is keresik azokat a farkasokat, amelyek az elmúlt héten szöktek meg a Bajor Erdő Nemzeti Park területéről. A hat állatból mára csak három maradt életben.
A hat állat péntekre virradóan szökött el a nemzeti park számukra kialakított hat hektáros területéről. A rendőrség szerint ismeretlenek eltávolították az egyik kapu zárját. A területet egy négy méter magas kerítés védi, amelybe áramot vezettek. A karámban kilenc farkas élt, három nem szökött meg.  

Az egyik farkast már vasárnap lelőtték, egy másikat néhány órával a szökés után elütött egy vonat. Kedden kilőtték a harmadik állatot is.  

A keresés folytatódik. A kétfős keresőcsapatok altatólövedékkel ellátott fúvócsővel, altatófegyverrel és éles fegyverrel vannak felszerelkezve.  

Az elsődleges cél, hogy az állatokat élve fogják el, szükség esetén azonban le lehet őket lőni - közölte a nemzeti park szóvivője.  

A csehországi Cseh-erdő Nemzeti Parkban is keresik a farkasokat, egy állatot ugyanis a hétvégén Zelezná Ruda településtől északra láttak. A Cseh-erdő délkeleti részén öt vad farkas él: egy kifejlett pár és három fiatal utódjuk. A Bajorországból szökött farkasokkal ellentétben ezek az állatok természetükből adódóan nagyon félénkek.  

Az egyik legfőbb veszély a szakértők szerint az, hogy az egyik megszökött állat csatlakozik a vad falkához, és "megtaníthatja" őket arra, hogy ne féljenek az embertől.     

"Ezért is kellene befogni a megszökött állatokat és visszavinni őket a nemzeti parkba" - mondta Martin Stary, a cseh nemzeti park munkatársa. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éhségsztrájkolnak a lengyel rezidens orvosok

Éhségsztrájkolnak a lengyel rezidens orvosok
Az egészségügyre fordított kiadások és saját fizetésük emelését is követelik. Tovább olvasom