Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Cigányellenes tüntetés: 500 fős tömeg gyűlt össze

Mintegy 500 fős tömeg tüntetett szombaton az észak-csehországi Varnsdorfban a helyi romák ellen.
A menet, amelyhez szélsőjobboldali elemek is csatlakoztak, egy zömmel romák lakta munkásszállóhoz vonult, ám ott megállásra késztette őket a rendőrök sorfala. Ekkor továbbhaladtak a város központja felé, a polgármester lemondását követelve. Mivel erre az útvonalra nem adott ki tüntetési engedélyt a rendőrség, a hatóság felszólította a részvevőket, hogy oszoljanak szét és menjenek haza.

Az utóbbi időben egyre nőtt a többség és a roma kisebbség közötti feszültség Észak-Csehországban, főleg Novy Bor, Rumburk, Sluknov és Varnsdorf településeken.

A helybéliek a bűnözés terjedésére panaszkodnak, amely szerintük a romák számlájára írandó. Augusztusban két összecsapás volt romák és csehek között.

A helyi lakosság és a régióba az utóbbi két-három évben nagy számban betelepült romák közötti feszültség azután robbant ki, hogy roma fiatalok csoportjai legalább két esetben késekkel, vasdorongokkal, üvegekkel felszerelkezve helyi fiatalokat bántalmaztak, akik közül néhányan súlyosan megsérültek. A hatóságok a támadásokat "rasszista indítékúnak" minősítették, a belügyminisztérium ezt követően 50 tagú kommandós egységet küldött a rend fenntartására. A rendőrség eddig hét roma támadót vett őrizetbe, s eljárást indított ellenük.

Olvasóink írták

 • 8. elihu 2011. szeptember 19. 12:43
  „Loich! "familiárisan hiperpigmentált egyének " Ezt nagyon szépen foghalmaztad! :) Egyébként pedig egyet értek veled.”
 • 7. didi7 2011. szeptember 17. 21:52
  „Nem is tudom..... a rosszul parkolókkal kapcsolatban sűrűbb volt a reagálás.... Vagy nem érdekel senkit sem az egész, vagy csak belefáradtak az emberek abba, hogy a kissé pirított "tesókák" böntetlenöl csinálhatnak mindent nálunk. Emlékszem még azokra az időkre, amikor Újvárosban a laposon lakott a sok roma, hordókból és más anyagokból épített viskókban. A normálisabbja, akkor is normálisan élt, nem zavarva senkit, beleilleszkedve a többiek életébe! Nem hőzöngve!!! És emlékszem arra is, amikor a rendőrök csendre intettek bennünket, ha handosak voltunk, mert zavartunk másokat! Nincs ebben semmi kivetni való! Csak ebben a rohadt nagy "szabadságban" jogok vannak és kötelességek nincsenek! Nekem is van pár cigány barátom, de beilleszkedve, normálisan élnek és nevelik gyermekeiket és nem lopnak, nem zaklatnak senkit sem. Az a legnagyobb baj, hogy maga a társadalmunk neveli a selejteket, bőrszínüktől függetlenül! Nézzétek meg a fiatalokat! Kíváncsi lennék, hogy melyik tudna lefutni egy 3000 méteres távot úgy, hogy nem hal meg az egész családja! Mert ugye ilyen kor szegény gyerek! Jön az egész pereputty és sajnálja a kis csontgyenge girnyót.... Szóval nagy a szabadság, visszatartó erőt pedig nem jelent sem a büntetés, sem a rendőri beavatkozás. A kisebbség, pedig pont ezt használja ki! Egyfajta Napóleon szindróma.... Kicsi vagyok, de nagy a pofám! És ha nem csak egyedül vagyok, ....megdöglessszzzz! Vagy besurranok hozzád és ellopom azt ami van! (sajnos szenvedő alanya voltam) Ígérem, ha elkapom, nem ússza meg egy-két töréssel... Szóval, jól csinálják a szomszédok, itt is ez kellene és a "bucimanushoz rohangálni, akinek mondjuk lehetne komolyabb az ország dolgaihoz jobban kellő munkát találni!!!!! Mert ez, amiért most a pénzüket kapják egy marék sz.....!!!!”
 • 6. Loich 2011. szeptember 17. 20:36
  „amikor elkezdődik a familiárisan hiperpigmentált egyének rendreutasítása, elhangzik az " azé ,er c.á.ny vagyok ?! " monmdat, aztán jön az ombudsman. Integrálni akarunak közpénzből a társadalomba egy olyan réteget aki több száz éve nem is akar integrálódni. Persze hogy van feszkó. lesz is. nem csak Magyarországon.”
 • 5. k29680 2011. szeptember 17. 20:23
  „2. pancser 2011.09.17. 20:07
  Ez a mondat ebben a formában igaz,DE nálunk próbálna csak egy rendőr a törvények szerint intézkedni egy "nem hiába születettel" szemben....”
 • 4. zsi-ci 2011. szeptember 17. 20:17
  „ezekkel a ci--kal mindenhol baj van? Kiben van a hiba? A fehérekben vagy a nem fehérekben?”
 • 3. titokgyula 2011. szeptember 17. 20:15
  „Nálunk , ez nem fordulhat elő.”
 • 2. pancser 2011. szeptember 17. 20:07
  „Minden atrocitás alapja a rendfenntartás hiányossága.”
 • 1. kibic-elek 2011. szeptember 17. 19:37
  „Jajj már a csehákok is?!
  Drága kollegák gyertek ide, aztán itt láthattok katasztrofális állapotokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botrány! - Elaludt a miniszter a nemzetközi konferencián

Elaludt egy Belgrádban rendezett nemzetközi tanácskozáson a cseh külügyminiszter - szép számú… Tovább olvasom