Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Cellatársa tüdejét sülve akarta megenni a francia kannibál

A kannibál rab a hétfői tárgyaláson elmondta, hogyan nyitotta fel egy borotvapengével cellatársa mellkasát, hogy egyen a tüdejéből. A rabtárs bűne az volt, hogy agresszíven nézett későbbi gyilkosára.
A 38 éves Nicolas Cocaign azért került a francia Rouen városának bírósága elé, mert brutálisan megkínozta és meggyilkolta cellatartását, a 41 éves Thierry Baudryt. A tárgyalás első napján Cocaign az esküdteknek az mondta, hogy a támadás közvetlen előzménye az volt, hogy Baudry megsértette a személyes higiéniáját.

2007 januárjában történt az eset. Közös cellába tették a férfiakat, Cocaign-t fegyveres rablás miatt, Baudryt zsarolás és szexuális erőszak miatt tartóztatták le. Cocaign elmondása szerint Baudry "papírral elzárta előle a vécét", s miután ezt szóvá tette, Baudry „nagyon agresszíven és mocskosan, kihívóan nézett rá".

Eztán kemény ökölharc kezdődött a két fél között, amely közben Cocaign legalább egy tucatszor arcon és gyomron vágta Baudryt. Ezután egy ollóval leszúrta, majd egy szemeteszsákkal megfojtotta, és úgy döntött enni fog belőle.

Cocaign kezdetben azt állította, hogy „Baudry személyiségének a mélyét" akarta megismerni, és „el akarta venni a lelkét", később már azt mondta, egyszerűen csak kíváncsi volt az ízére.

Bár a szívét akarta kivenni, tévedésből mégis az áldozat tüdejéből vágott ki egy darabot, melynek egy részét megette nyersen, a többit hagymával, sóval és borssal fűszerezve olívaolajon akarta megsütni a hordozható tűzhelyen, amely a cellában volt (ezt a rabok használhatták).

- Meg akartam enni a szívét, hogy megkapjam a lelkét – mondta. A gyilkossághoz használt ollóval esett neki áldozatának, aztán mégis inkább egy használt borotvapengét fogott, és azzal nyitotta fel társa mellkasát. A halottkém megállapította, hogy tervétel ellentétben nem az áldozat szívét, hanem a tüdejének egy darabját vágta ki a brutális gyilkos.

A barbár cselekedet tanúja volt egy harmadik cellatárs is. A 36 éves David Lagrue megpróbálta szétválasztani a küzdő feleket még az ökölharc kezdetén, azonban ez nem sikerült neki. Annyira súlyosan érintette lelkileg az eset, hogy Lagrue végül 2009 novemberében öngyilkos lett.

Cocaign védőügyvédje szerint az ügyfele súlyos pszichiátriai problémákkal küzd, amelyeket egy pszichiátriai intézetben kellene kezelni és nem egy börtönben. Az ügyvéd szerint Cocaign gyermekkora nehéz volt, korán nevelőszülőkhöz került. Pszichiátriai problémái miatt három alkalommal kezelték kórházban 1997 és 2007 között, miután szadomazo játékokra kényszerítette a feleségét (a gyilkosnak egyébként két gyermeke is van). 2006-ban felfüggesztett börtönt kapott, miután fegyverrel megpróbált kirabolni egy postát és ott megpróbált megerőszakolni egy nőt.

- Azt akarom, hogy Cocaign nézzem a szemembe, és mondja el, hogy miért ölte meg a fiamat és magyarázza meg, miért evett a tüdejéből – mondta Jacqueline Baudry, az áldozat édesanyja könnyes szemmel a bíróságon. - Thierry egy szelíd, jó ember volt, sok emberrel tett jót az életében. Nagyon hiányzik – mondta.

Cocaign pere folytatódik, és várhatóan még öt napig tart.

Olvasóink írták

 • 11. Sikloernyos 2010. június 23. 22:31
  „"Thierry egy szelíd, jó ember volt, sok emberrel tett jót az életében. Nagyon hiányzik -" ja, kivancsi lennek, mit szolt volna, ha a kicsi fia is agynak donti, mint a h1n1....
  13 eves korom ota joforman egyedul nottem fel, es szeretem is a szivet, tudod, ilyesmiket a poriben:D”
 • 10. Mankapunka 2010. június 23. 11:57
  „És ha tele volt kátránnyal a tüdeja,azon meg csámcsogott volna?????????????”
 • 9. akosbarkovics 2010. június 23. 09:50
  „Tüdőszűrés!”
 • 8. Túrabakancs 2010. június 23. 09:11
  „máris! /7/
  "NEM VICCNEK VALÓ! A FRANCIÁK, A VB-én IS LESZEREPELTEK!!!!"
  A reptéren tuti hogy "megeszik" őket a szurkolók!
  Eszem a zuzájukat... :)”
 • 7. máris 2010. június 23. 08:09
  „Pistika! SZÖRNYŰ EZ A TETT!!! NEM VICCNEK VALÓ! A FRANCIÁK, A VB-én IS LESZEREPELTEK!!!!”
 • 6. pistika 2010. június 23. 04:40
  „pejslinek jobb az, zsemlegombóccal”
 • 5. Csetneky 2010. június 22. 23:06
  „Kultúremberek ezek a franciák.”
 • 4. Túrabakancs 2010. június 22. 22:36
  „miracle! /1/
  Pontosan ugyanezt akartam írni mint te.”
 • 3. quaestor 2010. június 22. 20:50
  „Hát ez nagyon undorító. Azért az sem semmi, hogy rákényszerülsz végignézni egy ilyen brutális állat kannibál "tevékenységét".”
 • 2. accelerator 2010. június 22. 19:10
  „Sajnos nem volt hozzá lóbab, így csak natúr kóstolhatta meg...”
 • 1. miracle 2010. június 21. 22:15
  „Jó kis börtön. Fegyveres rabló elől papírral el lehet zárni egy WC-t.
  A cellában olló, borotva, hagyma, bors, olíva.
  Az őrök alszanak, ezalatt egy komplett boncolást is el lehet végezni, a cellatárs is csak csendesen szemlélődik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszezren várták a napkeltét a Stonehenge-nél

Mintegy húszezren várták hétfőn a leghosszabb nappal hajnalát a Stonehenge-nél, Nagy-Britannia ősi… Tovább olvasom