Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Bush nyugodtan fogadta bin Laden halálhírét

Saját bevallása szerint nem kavarta fel George W. Bush volt amerikai elnököt Oszama bin Laden halálhíre.

Bush nem tört ki örömujjongásban, hanem meglehetősen nyugodtan reagált, amikor utódja, Barack Obama felhívta telefonon és tájékoztatta az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetőjének megöléséről.

Az ABC News televízió pénteki beszámolója szerint a volt elnök egy Las Vegas-i befektetői konferencián beszélt először nyilvánosan bin Laden likvidálásáról. Elmondása szerint feleségével és két barátjával egy étteremben ebédelt, amikor befutott a hívás a Fehér Háztól.

Elnézést kért, hazament és felvette a telefont. Obama elsőként csak annyit mondott, hogy "Oszama bin Laden halott", majd részletesen beszámolt a kommandósok abbotábádi bevetéséről. Bush nem ugrott ki a bőréből örömében a hírek hallatán, amit azzal indokolt, hogy az akciót nem a bin Laden iránt érzett gyűlölet miatt, hanem az igazságszolgáltatás nevében hajtották vége. A 2001. szeptember 11-i Amerika-ellenes merényletek után akkori amerikai elnökként George W. Bush háborút hirdetett a terrorizmus ellen, és hajtóvadászatot indított Oszama bin Laden és az al-Kaida más vezetői után. Bush szerint a mostani sikerben nagy szerepe volt a hírszerző szolgálatok hozzáértő munkájának. "Összeállították a képet az információk mozaikjából, darabról darabra illesztették össze" - mondta a volt elnök.

Az amerikai haditengerészet egyik különlegesen kiképzett elitegysége hajtotta végre az Oszama bin Laden pakisztáni rejtekhelye elleni támadást múlt héten hétfőre virradóra: a mindössze 40 percig tartó rajtaütés során végeztek az Egyesült Államok elsőszámú ellenségével. Bin Laden halála után Bush távol tartotta magát a nyilvánosságtól, nem nyilatkozott a sajtónak, és elhárította Obama meghívását, hogy vegyen részt vele a még befejezetlen Nemzeti Szeptember 11. Emlékműnél, a 2001 szeptember 11-i terrortámadásban lerombolt World Trade Center helyén múlt héten csütörtökön tartott megemlékezésen.

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2011. május 16. 13:50
  „Rájöttek hogy emilezett ez a disznó. Internet nem volt neki, hanem usb drive-t használlt. Futár vitte ezt neki egy távoli internet cafe-ba.”
 • 4. elemér 2011. május 16. 10:41
  „Bush, Clinton, Carter mind tudták hogy mi ujság, és nekik ez nem volt meglepetés. Tornyokat nem robbantottak Janika. Tájékozodj mielött hülyeségeket irsz.”
 • 3. janika 2011. május 15. 17:52
  „Szerintem Bush sajnálja, hisz a következő kitervelt terroreseményt nincs kire kenni. No és mi lesz, ha zsidó is áldozatul esik? mert ugyebár Oszama bin Laden értesítette Őket mielőtt a tornyokat felrobbantották.”
 • 2. elemér 2011. május 15. 09:04
  „Ha Bush-nak volt egy nagy csalódása, az pontosan ez lehetett, hogy a kicsodát nem sikerült elkapni. Nem egy olyan ember aki ezt elismeri, és szerintem nem akar reklámot Obamanak. Nemsikerült idáig elkapni, mert ez nem volt érdeke Pakisztánnak. Ezután nem lessz rájuk szükség. Ott van 125 katona és ekkora hadsereget csak rajtuk kereztül lehet ellátni logisztikailag. Ezt fogják csökkenteni 25.000-re és Pakisztánt kizárják a nagy fontosságbol. Jelenleg Pakisztánban kapja a kiképzést a legtöbb terrorista. Yemen átveszi ezt a szerepet, de a taktika ott is hasoló és jól müxik. CIA és dronok, meg special komandos beavatkozások. Miért olyan nehéz befejezni a nagy katonasági beavatkozást ? Nagy pénz van abban, de muszáj befejezni.”
 • 1. vonLichthofen 2011. május 14. 13:10
  „Persze hogy nem, már hallotta a hirt évekkel ezelőtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán - Összeesett és meghalt egy munkás a fukusimai atomerőműben

Összeesett és meghalt egy szerződéses munkavállaló a földrengés és szökőár által súlyosan megrongált… Tovább olvasom