Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bush beszéddel búcsúzott

Egységre buzdította az amerikai népet a terrorizmus és a gazdasági válság elleni harcban George Bush, az Egyesült Államok leköszönő elnöke csütörtöki televíziós búcsúbeszédében. A nyolc évig hivatalban lévő vezető úgy fogalmazott: az ország leendő első színes bőrű elnöke, Barack Obama remény és büszkeség forrása. Bush egyben elismerte kudarcait, anélkül, hogy ezeket megnevezte volna.
"A remény és büszkeség pillanata ez az amerikaiak számára. Én is a legjobbakat kívánom Barack Obamának, feleségének és két gyönyörű kislányának" - mondta Bush a Fehér Házban. A meglehetősen népszerűtlen elnök felidézte az elmúlt nyolc év történéseit: a 2001-es terrortámadást, az iraki háború kirobbanását, a Katrina hurrikánt és a mostani gazdasági válságot, amely egyes szakértők szerint az elmúlt hetven év legrosszabbja. Bush beismerte, hogy vannak dolgok, amiket utólag máshogy csinálna, ezeket azonban nem részletezte. "Lehet, hogy nem értenek egyet néhány kemény döntésemmel, de azzal remélem igen, hogy hajlandó voltam kemény döntéseket hozni" - fogalmazott a világ vezető hatalmát kétszer négy évig igazgató politikus. Bush elismerte, hogy nehéz helyzetben távozik posztjáról: befejezetlen háborúk vannak Irakban és Afganisztánban, és az iszlám terroristák még mindig fenik a fogukat az amerikaiakra. "Hasonlóan minden más elnökhöz, én is átéltem kudarcokat" - vélte Bush. A leköszönő elnök televíziós búcsúbeszédében egyszer sem használta a "terrorellenes háború" kifejezést, amelyet hivatali ideje alatt oly sokszor. Bush a hagyománynak megfelelően a következő napokban egy kézzel írott levelet hagy az Ovális Irodában utódjának, majd Texas államba költözik. Barack Obamát, az Egyesült Államok 44. elnökét január 20-án iktatják hivatalába.

Olvasóink írták

  • 1. ideals 2009. január 17. 18:11
    „MÁR IDEJE MENNI ENNEK A FELFUVALKODOTT HÓLYAGNAK, Ő A VILÁG LEGNAGYOBB TERRORISTÁJA!!! - AZ Ő ROSSZ DÖNTÉSEI BIZONY TÚL SOKBA KERÜLNEK EGYESEKNEK, NEM Ő FIZET ÉRTE.. REMÉLHETŐLEG ELCSENDESEDNEK A VIHAROK ÉS A HÁBORÚS ZÓNÁK OBAMA ÉRKEZTÉVEL.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáza: megölték a Hamász belügyminiszterét

Egy izraeli légicsapásban meghalt csütörtökön a Hamász palesztin szervezet egyik magas rangú… Tovább olvasom