Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Bújócska a lánggal San Francisco utcáin

A szervezők alig egy órával az Olimpiai Láng San Franciscó-i körútjának szerdai kezdete előtt úgy döntöttek: megváltoztatják az eredetileg tervezett útvonalat, hogy így kerüljék el a Londonban és Párizsban tapasztalt jeleneteket.
A lángot végül formális búcsúztató ceremónia nélkül rakták fel a város repülőterén egy gépre. A lángot a megnyitó ünnepség után egy raktárépületbe menekítették, eltüntetve nemcsak a Kína-ellenes tüntetők, hanem az olimpiát és Kínát éltető ünneplők elől is. Még az eredetileg tervezett útvonala mellett álló rendőrök sem tudták, hogy merre járhat a láng.

Az Olimpia Láng végül a tervezett útnak csak a felét tette meg a kaliforniai városban. A fáklyát helyi idő szerint fél öt körül vitték be a város nemzetközi repülőterére, távol az újságíróktól és televíziós kameráktól. A szervezők azzal indokolták az útvonal megváltoztatását, hogy így akarták elejét venni a Londonban és Párizsban tapasztalt erőszakos jeleneteknek. A San Franciscó-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy senkit sem kellett letartóztatni. A kínai állami média dicsérte a kaliforniai város szervezőit, sikeresnek nevezve a rövidített körutat, amivel sikerült keresztül húzni a "tibeti szeparatisták" számításait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb feltételekkel szavazathatnak a szerb kisebbségek

Szerbia - Egy hónappal a választások előtt szüntették meg Szerbiában azt a kedvezményt, amely… Tovább olvasom