Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Botrány az EP-ben: évek óta megvannak a testátvilágítók

EU - Az Európai Parlament (EP) brüsszeli és strasbourgi székházának pincéjében nyolc testátvilágító, "bodyscanner" vár bevetésre. A hír azért keltett feltűnést, mert a közelmúltban számos EP-képviselő bírálta az Európai Bizottság javaslatát, hogy a repülőtereken a biztonság fokozása érdekében testátvilágítókat helyezzenek el.

A képviselők szerint a röntgenfotóhoz hasonló felvétel személyiségi jogokat is sért, és nem látták biztosítottnak, hogy a felvételek nem jutnak el avatatlan kezekhez, és nem landolnak egyszercsak az interneten.

Most azonban kiderült, hogy az EP már évek óta raktározza a drága műszereket. 2005-ben ugyanis jelzést kaptak, hogy terrorista merénylet készül, ám végül az épületet látogatók ruháján is "átlátó" készülékeket nem helyezték üzembe. Több képviselő most nyilvánosan bírálta az EP adminisztrációját. Egyrészt azért, mert nagyvonalúan bántak az adófizetők pénzével, amikor beszerezték a 700 ezer euróba került gépeket. Másrészt azért, mert mindezt a legnagyobb titokban - ahogy egyikük fogalmazott - pánikreakcióval végezték, és még csak nem is értesítették a képviselőket a tervekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlamenti választások Új-Zélandon

Országos képviselőválasztást tartottak szombaton Új-Zélandon. A mintegy hárommillió regisztrált… Tovább olvasom