Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Bosszú Oszama bin Ladenért: nyolcvan embert öltek meg a tálibok

Nyolcvan embert öltek meg a pakisztáni tálibok egy kettős robbantásban pénteken az ország északnyugati részében, és további vérontást helyeztek kilátásba, megtorlásul Bin Laden meggyilkolásáért.

A terrorcselekményt a Pesavartól 30 kilométerre északkeletre fekvő Csárszadda városában követték el hajnalban, a határrendőrség egyik kiképzőközpontjának bejáratánál, amikor az eltávozásra induló újoncok kiözönlöttek a laktanya kapuján.

A rendőrség egyik embere szerint a halálos áldozatok közül 66-an a határrendőrség fiatal újoncai voltak. A valószínűleg motorkerékpáros öngyilkos támadók által végrehajtott robbantásokban további hatvan ember sebesült meg.

"Ez volt az első bosszú (Oszama) bin Laden mártírhaláláért. Lesznek még továbbiak is" - közölte Ahszanullah Ahszan, a pakisztáni tálibok szóvivője telefonon az amerikai hírügynökséggel.

Egy szemtanú szerint az újoncok éppen autókba szálltak vagy rakodták be csomagjaikat, hogy az alapkiképzési időszak leteltével rövid időre hazautazzanak, amikor a robbanások bekövetkeztek.

A pénteki volt az első nagyobb terrorcselekmény azóta, hogy egy amerikai kommandó május 2-án végzett a 2001. szeptember 11-i Egyesült Államok elleni terrortámadások kitervelőjével az észak-pakisztáni Abbotábádban, abban a házban ahol közel hat éve rejtőzött.

A brutális robbantás bizonyosan erősíteni fogja azt az általános vélekedést, amely szerint bin Laden megölése aligha fogja csökkenteni az iszlamista erőszakcselekmények számát, mivel az al-Kaida - amely nem egy központi irányítású szervezet, inkább egymáshoz ideológiai szálon kötődő csoportok laza hálózata - továbbra is hasonló merényletek elkövetésére fogja ösztönözni híveit.

Az al-Kaidával szövetséges pakisztáni tálibok több mint 450 merényletet hajtottak végre az utóbbi három és fél évben. A többségükben öngyilkos merényletek következtében közel 4300 ember vesztette életét, s bin Laden halála után reagálásaikban bosszút esküdtek a szélsőséges tálib csoportok.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. meir 2011. május 15. 12:54
  „nagy-greg!
  suck off all!!!”
 • 30. janika 2011. május 15. 08:42
  „"a 2001. szeptember 11-i Egyesült Államok elleni terrortámadások kitervelőjével " beszélgettek, elfogásakor mondotta Oszama bil Laden? Sőt azt is mondotta , hogy Ő annyira szereti a zsidókat, hogy külön értesítette Őket nehogy bemenjenek, akkor dolgozni!”
 • 29. szabo1936 2011. május 14. 19:51
  „vonLichthofen
  En is tiszteletben tartom a te velemenyedet is ugy mind a masok velemenyet is milyen vilag lene ha mindenki egy velemenyen lene!Ha elmesz a hetvegen Tenyore a vendeglodbe ird mar meg a nagy-zabalok cikeben,hogy mit tapasztaltal ot.Egy szep hetveget kivanok neked.
  Udv.Szabo”
 • 28. nagy_greg 2011. május 14. 17:54
  „1. helyesen: ejtettek
  2. Néz már: szleng, parasztos kiejtés, ha már "ejtésekről" beszélünk. :-)”
 • 27. szabo1936 2011. május 14. 17:43
  „nagy_greg
  Nez mar utana nem ejtetek fejre teged mikor te kisgyerek voltal?”
 • 26. nagy_greg 2011. május 14. 16:51
  „Szabó, "If you can´t find a young fat boy THEN you look for a clean old man." Learn to write proper English you stupid fuck. Typical asshole who can´t read or speak proper English or Hungarian. And... it´s your old gray ass I´m looking for.”
 • 25. szabo1936 2011. május 14. 16:45
  „En mindenkinek tiszteletben tartom a velemenyet meg akor is ha nem ertek egyet veluk!
  A hozzaszolok kozul Agent hozzaszolasa a legjob o biztos egy mernok lehet es igen szepen elmagyarazta a lenyeget.En nem vagyok mernok,hogy mi volt az oka anak,hogy a ket torony osze omlot az utkozes utan ugysem ertenem meg igy nem is probalkozok aval.
  Nagy-Greg: Mi koze valakinek a magyarsaga ahoz,hogy Pikisztanba a muzulman Talibanok ongyilkos merenyletel megolnek 80 pakisztani muzulmant?Egyebkent mi nem vagyunk rokonsagba ha te egy homokos csaladbpl szarmazol az nem jelenti azt,hogy masok is azok! I think that you are the one " who is pink in the ink.If you can´t find a young fat boy than you look for a clean old man.”
 • 24. norbi29 2011. május 14. 13:17
  „Köszönjük neked drága USA

  mindig nagy érzéked volt, hogyan old meg a problémákat

  szeot 11-et is az arogáns magatartásodnak köszönheted”
 • 23. Agent 2011. május 14. 13:01
  „Persze, hogy nem tudtak magyarázatot adni, hiszen azt kizárólag az eset ismétlése adhatja meg ilyen komplex eseménynél, nevezetesen végy egy WTC tornyot, repülj bele ennyivel és ennyivel itt és itt egy ekkora géppel, ennyi és ennyi kerozinnal feltöltve, nos ilyen kísérleteket érthetően senki nem végez, sőt, még csak szimulálni sem tud, viszont a két épület közel azonos viselkedése közel azonos behatások után magyarázza, hogy működik az ismételhetőség. Persze szkeptikusok mindig lesznek, igaz, ez semmit nem változtat a történteken.”
 • 22. vonLichthofen 2011. május 14. 12:52
  „szabo1936,
  üdvözlet Szabó Úr,
  a világéert nem akarnám megváltoztatni a véleményedet, azt mindenképpen tiszteletben tartom.
  Azonban nem árt meghallgatni a másik oldalt is, hátha mondanak valami figyelemreméltót.
  Engineersfortruth.org egy 1700 tagot számláló csoport amelyik a fizika, kémia és matematika /s mi még/ tudományát használja fel arra, hogy kideritse valójában mi is történt azon a napon.
  Annyit már most tudnak, hogy amit a kormány állit és a 9/11 Comission jelentése az olyan messze van az igazságtól mint Makó Jeruzsálemtől/bár e kettő minha egyre közelebb volna/.
  Amit az USA kormány és a Jelentés állit az megcáfolja a tudomány mai tényeit, a Newton-i fizikát, ellentmond a Hőtan alapvető tényeinek de legfőképp ellentmond a józan emberi logikának.
  Nyitott elmével olvasd el Prof. David Ray Griffin könyveit a témában /a Seattle-i PL has it/ vagy olvasd Thierry Meyssan könyveit a témában - ezeket eltüntették az összes PL-ból, de az Amazon.com on elérhető olcsón.
  Nem azért mondom ezeket, hogy megváltoztassam a véleményedet, csak érdemes mindkét oldalt meghallgatni.

  Tisztelettel vL”
 • 21. nagy_greg 2011. május 14. 12:40
  „Szabó, meny az ámerikai forumokra és ott rázd az 1936-os évjáratú kis pöcsödet. Te már rég nem vagy magyar.. és nem is akarunk Téged ide vissza fogadni. Keress egy jó nagy néger pöcsikét magadnak és szopikázzd le. Cheers, you sperm burping faggot-ass nigger loving old fart. Thank you for not living in our country, and your time is almost up anyway, you´ll be pushing up daisies in no time!”
 • 20. vonLichthofen 2011. május 14. 12:34
  „19annobon,
  itt soha senki nem állitotta, hogy 9/11 nem történt meg - azonban minden józanul gondolkodó és elemző fej érzi, hogy ugy 9/11 NEM történhetett, ahogy azt velünk elhitetnék.
  Egy érdekes és figyelmet érdemlő elemzés David Ray Griffin professzortól a
  http//youtube/BXw3jJ3021o helyen. Ha nem jön be ez a hely akkor csak keresd David Ray Griffin nevét a Youtube -on.

  Szintén egy jó hely a BuildingWhat?.org a hetes számű WTC épület érdekes magábaomlásáról.
  Thierry Meyssan irt 2 érdekes könyvet a témában - nem kell elfogadni ezeknek az embereknek a véleményét, de megérdemelnek egy kis figyelmet.
  Az alaptételük az, hogy úgy ahogy a 9/11 Comission leirja a végső jelentésében - úgy egyáltalán nem történhetett.
  A #7 épületet illetően a 9/11 Comission csak annyit ir egy mondatban, hogy az épület összeomlására nem tudnak magyarázatot találni és adni. Arra sem persze, hogy mikét tudott magába omlani három épület 10 másodperc alatt, szabadeséssel, mindenféle ellenállás nélkül az alsóbb szinteken. Arra sem, hogy miként tűnt el a 49 függőleges szuper erős és szuper ellenálló függőleges acéloszlop, vagy miként törhettek hatalmas acélgerendák szinte pontosan ugyanarra a méretre, ami aztán kényelmesen éppen ráfért a már másnap rendelkezésre álló többszáz erre a célra készitett teherautóra. Ha megnézel egy korabeli fényképet azon világosan láthatni, hogy a hatalmas acélgerendák vége milyen akkurátusan van elvágva ferdén a hosszanti irányhoz képest.”
 • 19. annobon 2011. május 14. 09:45
  „Kezdem azt hinni, hogy itt néhány hozzászóló visszatért a középkorba! Nevezetesen csak azt fogadja el valóságosnak és létezőnek, amit a saját szemével, élőben lát! Ezzel nem azt állítom, hogy minden, amit a média bemutat igaz, de olyan hordrejű dolog, mint a 9.11, igenis megtörtént és létezőesemény volt! Amerikai rokonaink elsőkézből tájékoztattak róla és beszéltek olyan ismerősükkel is, aki saját maga is épphogy ki tudott menekülni az egyik toronyból, mielőtt összedőlt volna. Szóval kár mindenféle filmes trükkökkel és X-Akták-szerű összeesküvés-elméletekkel borzolgatni a hiszékenyebbek kedélyeit...”
 • 18. Lone_wolf.. 2011. május 14. 01:49
  „szabo1936 ! Minek írsz ezeknek?Mind hülye.Két kanállal eszik a bomlott idiotizmust.XDXD”
 • 17. szabo1936 2011. május 13. 23:57
  „Szoval az a sok ezer New Yorki akik nem csak a TV ben hanem szemtanui is voltak amikor a 2 repulo belerepult az iker-toronyban azokat valaki hypmotizalta? Uraim maguk milyen dohanyal tomik meg a cigaretalyukat?
  drKotasz
  DrUr en a sok sz@rt nem nezem es csak egy jo uveg merlot utan szoktam az alomvilagba esni bevalom eleg gyakran!”
 • 16. drKotász 2011. május 13. 23:23
  „14. szabo1936
  Nézd csak a sok x..rt amit a tv-ben nyomnak, élj csak az álomvilágodban.”
 • 15. Karlos 2011. május 13. 23:14
  „Ha 9/11 igaz lenne, nem állna perben mérnökök és statikusok tömkelege az amerikai kormánnyal perben a mai napig, mivel a repülőgép becsapódásoktól nem dőlt volna össze az ikertorony, pláne nem így. De ha mégis: minden bizonyítékot nagyon gyorsan eltüntettek. Hogy ki a hülye ki nem akkor érdemes eldönteni ha valaki a pro és kontra véleményeknek utánaolvasott több forrásból. Nem kizárólag sajtó és tv forrásokra alapoz.De ha csak azt nézzük, milyen törvények születtek az állitolagos terrorveszélyre hivatkozva egyidőben a világban, az elég érdekes formát ad ahhoz, hogy mit higgyünk el igaznak.”
 • 14. szabo1936 2011. május 13. 22:58
  „"Egyebkent szep megnyilvanulas volt" Uraim tisztelet a kivetelnek de en nekem ugy nez ki inem amarikabol,hogy egypar hozzaszolo versenybe indult a kis-alfold leghulyeb hozzaszolo cimeert.Akik azt hiszik,hogy nem B,Laden szervezte meg 9/11 azok igen naiv emberek vagy akora amerikai fobiaban szenvednek,hogy azoknak meg sz@rt is el lehet adni borotva krem helyet es alig birjak kivarni a regelt,hogy a tukor elot megborotvalkozanak.”
 • 13. Stewe 2011. május 13. 21:52
  „A tv ben azt látni, amiről azt akarják hogy az emberek lássák, és igaznak fogadják el.
  A világgal bekajáltatták 9/11 et is. Pedig nem is voltak ott arabok. Se a gépeken se másutt.
  Mi több a Pentagonnál még repülő sem volt...”
 • 12. Dirac 2011. május 13. 21:28
  „11. szabo1936 2011.05.13. 19:46

  A TV -ben mást is látni, például amerikai megszállást, terrort, ártatlanok halomra gyilkolását. Egyébként szép megnyilvánulás volt, gondolom tükrözi az átlag amerikai agymosott polgár véleményét..”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztria visszaállíthatja a határellenőrzést

Elképzelhető, hogy Ausztria szükség esetén átmenetileg visszaállítja a határellenőrzést az olasz határon az észak-afrikai menekülthullám miatt. Tovább olvasom