Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Börtönre ítéltek több britet a zavargások miatt

Két év börtönbüntetésre ítéltek kedden egy férfit Manchesterben, amiért a múlt heti zavargások során betört egy szupermarketbe.
A 18 éves Michael Gillespie-Doyle-nak két évet kell eltöltenie egy fiatalkorúaknak fenntartott intézetben, miután bevallotta, hogy betört egy Sainsbury's üzletbe. Ugyancsak kedden állt bíróság elé a 31 éves David Beswick, akit 18 hónap börtönre ítéltek, amiért lopott holmikkal kereskedett. A 26 éves Stephen Cartert pedig 16 hónap börtönre ítélték, miután 500 font értékben lopott ruhát és cipőt.

Theresa May belügyminiszter korábban azt mondta, a rendőrséget úgy kell átalakítani, hogy képes legyen megfékezni a bandák tevékenységét és megbirkózni az esetleges jövőbeli zavargásokkal. A tárcavezető kifejezte háláját a zavargásokat megfékező rendőröknek, de - mint mondta - az elmúlt napok világossá tették, hogy a rendőrség reformja "sürgetőbb, mint valaha".

Mint kifejtette, a zavargások kezdetén túl kevés rendőr volt az utcákon, és többen "vonakodtak" határozottabban fellépni a rendbontók ellen. Hozzátette: mindaddig kiáll a rendőrök mellett, amíg azok a törvénynek és az adott helyzetnek megfelelően cselekednek.

A kormány tervét illetően, amely szerint 20 százalékkal csökkentenék a rendőrség költségvetését, elmondta: a kiadások visszafogására a gazdasági válság miatt van szükség. "Reálértéken", azaz más forrásokat is beleszámítva valójában ennél jóval kisebb mértékű csökkentésről van szó - fűzte hozzá.

Ed Miliband, a Munkáspárt vezetője szerint aggodalomra ad okot a kormány terve a rendőrségre fordított költségek csökkentéséről. "Az embereknek látható, hatékony rendőrségre van szükségük, hogy ismét biztonságban érezhessék magukat az utcákon. Ezért újra kell gondolni a költségcsökkentési terveket" - fogalmazott.

Nick Clegg miniszterelnök-helyettes időközben bejelentette: független bizottságot állítanak fel, amely a zavargások áldozatait hallgatja meg.

Kedden állt bíróság elé és továbbra is őrizetben marad az a 16 éves fiú, akit a 68 éves Richard Bowes múlt heti megölésével vádolnak. Az idős férfira Nyugat-Londonban támadtak rá a zavargások idején, majd pénteken belehalt sérüléseibe.

A londoni rendőrség felvételt tett közzé arról az esetről, amelyben múlt hétfőn két rendőrt nagy sebességgel elütött egy autó, miközben fosztogatókat igyekeztek megfékezni a London északkeleti részén található Waltham Forestben. Az egyik rendőr térd- és lábsérüléseket szenvedett, míg a másiknak a válla sérült meg. Az ügyben azóta őrizetbe vettek egy férfit.

Eddig 1227 olyan ember állt bíróság elé, aki összefüggésbe hozható a zavargásokkal, s 64 százalékuk továbbra is őrizetben marad.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2011. augusztus 17. 14:23
    „Cameron miniszterelnök tanácsadója az Ámerikában elismert rendörfönök Bratton. Mint külföldi nem lehet ott rendörfönök. Bratton ismeri a gang problémákat, tudnillik Losziban 400 gang van. Keményen és eredményessen bánt velük. Londoni rendörség (Scotland Yard) keze kötve van az uniotol. Nem szabad Ámerikai kemény beavatkozást használlni, pedig kipróbállták és müxik. http://tinyurl.com/3npr9ly (BBC és Angol media)”
  • 1. Star-Spangled 2011. augusztus 16. 20:31
    „Csak ennyi?!!!!!!!!!!!! A karok milliardokra rugnak!!!!! Eletfogytiglan!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvát ingatlanpiac: Rijekában és Pulában érdemes nyaralót venni

Az ingatlanszakértők adatai szerint az utóbbi három esztendőben 30 százalékkal estek vissza… Tovább olvasom