Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Borba rejtett altatóval kábított el turistákat egy római bűnbanda

Borba rejtett erős altatóval elkábított, majd kirabolt félszáz külföldi turistát Rómában egy háromfős bűnbanda, amelynek egyik áldozata, egy amerikai turista belehalt a benzodiazepinnel "pancsolt" italba.
A bűnözők felkapott római vendéglátóhelyek előtt, főleg a Colosseum környékén őgyelegtek egy üveg borral a kezükben, és vendégszerető olasznak kiadva magukat kínálgatták itallal a külföldieket. Aki elfogadta az invitálást, pórul járt: kábult állapotban a közeli Colle Oppio-parkba csalták és ott minden értékétől megfosztották.

A római rendőrség az amerikai turista november 13-i tragédiája után kezdett nagyszabású akcióba a turistafosztogatók kézre kerítésére, és egy főleg turisták által látogatott lokál előtt fel is figyeltek két jól öltözött férfira, akik borral kínáltak külföldieket, de maguk sosem ittak belőle. A borosüveget egy közeli virágágyásban rejtegették. Utolsóként még sikerült elkábítaniuk és kifosztaniuk egy svájci turistát, de aztán kattant a bilincs a csuklójukon.

A rendőrség szerint az altatós bűnbanda egy fiatal egyiptomi férfiból és két romániai romából állt; kettejüket letartóztatták, az egyik román állampolgár azonban szökésben van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát Stockholmban

Terrorista bűncselekménynek nyilvánította a svéd rendőrség a Stockholm belvárosában szombaton történt robbantásokat, s az ügyben a hírszerző szolgálatok vették át a nyomozást. Tovább olvasom