Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Bombával fenyegetőzött valaki a tragédia előtt

Bombafenyegetést kapott az Air France egy nappal azelőtt, hogy 228 emberrel a fedélzetén az Atlanti-óceánba zuhant a Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe hétfő hajnalban. Ezt szerdán közölte a francia légitársaság, amelynek állítása szerint a Buenos Aires-Párizs járattal kapcsolatban érkezett a fenyegetés.


Bombafenyegetést kapott korábban az Air France egy másik járattal kapcsolatban

Bombafenyegetést kapott az Air France egy nappal azelőtt, hogy 228 emberrel a fedélzetén az Atlanti-óceánba zuhant a Rio de Janeiróból Párizsba tartó gépe hétfő hajnalban. Ezt szerdán közölte a francia légitársaság, amelynek állítása szerint a Buenos Aires-Párizs járattal kapcsolatban érkezett a fenyegetés.

Az Air France az argentin rendőrségre hivatkozik.

A dél-amerikai ország rendőrségét állítólag egy ismeretlen hívta fel május 27-én. A figyelmeztetés hatására az Air France gépét átkutatták, mielőtt az utasok beszálltak, de nem találtak robbanószerkezetet, ezért 32 perces késéssel indult a repülő Buenos Airesből Párizsba - közölte az Air France szóvivője, aki szerint egyelőre nem találtak kapcsolatot a bombafenyegetés és a hétfőn lezuhant járat katasztrófája között.

Szerdán az egyik brazil kutatógép pilótája még több és nagyobb részeket fedezett fel a repülőgépből az Atlanti-óceán vizén. Francia illetékesek közben bejelentették, hogy a katasztrófa pontos okának kiderítéséhez nélkülözhetetlen adatrögzítőt, a gép fekete dobozát talán soha nem fogják megtalálni, mivel a gép egy olyan helyen zuhant le, ahol körülbelül hatezer méter mély az óceán.


Megerősítették: megtalálták a roncsokat

Háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el Brazíliában annak a 228 embernek az emlékére, akik a szerencsétlenül járt Air France-gépen voltak.

A nemzeti gyászt azután hirdették ki, hogy Brazília védelmi minisztere megerősítette: az Atlanti-óceán felett eltűnt gép roncsait találták meg kedd reggel. A tragédiát senki nem élte túl.

Az AF 447-es járat maradványai az Atlanti-óceánon, Brazília északkeleti partjaitól körülbelül ezer kilométerre kerültek elő. A gép fekete doboznak nevezett adatrögzítőjét még nem találták meg. A szerkezet összesen 30 napon át bocsát ki jeleket, amelyek segítségével meg lehet találni. Ha ez sikerülne, akkor az adatai segíthetnének kideríteni a szerencsétlenség okait.

Az utasszállító hétfőn tűnt el, miután Rio de Janeiróból felszállva viharba került az óceán felett. Az Air France légi járata már csaknem megtette a Párizsba tartó 11 órás út felét, amikor 228 utassal fedélzetén lezuhant. Az áldozatok összesen 32 ország állampolgárai voltak, köztük négy magyar. A tragédia áldozatainak emlékére kedden a brazil elnökhelyettes háromnapos gyászt rendelt el, Párizsban pedig ökumenikus istentiszteletet tartanak szerdán a Notre-Dame katedrálisban. A ceremónián a tervek szerint a francia elnök, Nicolas Sarkozy is részt vesz.


Kispál és a Borz egykori menedzsere volt az egyik utas?

Feltehetően egy ismert, 44 éves zenei menedzser volt az egyik magyar utasa az Air France járatának, amely az Atlanti-óceán felett tűnt el hétfőn. Az A38-as hajó honlapján hosszú megemlékezés olvasható a magyar férfiről, aki a nyolcvanas években a Kispál és a Borz együttes menedzsere is volt.

A honlap szerint a férfi számtalan más zenekar életében is menedzserként, segítőként, plakátozások szervezőjeként, nyomdászként részt vett. A weblap szerint ő volt az élettársa annak a magyar nőnek, aki szintén rajta volt az Air France gépén, és akiről kedd reggel a HírTV azt közölte, hogy a Nemzetközi Pető Intézetben dolgozott. A két felnőtt mellett két magyar gyermek is utazott a gépen, az egyik valószínűleg a Pető Intézetben dolgozó asszony gyermeke, a másik egy komlói 11 éves kisfiú, aki már többször volt kint Brazíliában az édesanyja egyik barátjával.

Az amerikai hadsereg egy felderítő repülőgépe is bekapcsolódik az Atlanti-óceán felett  eltűnt francia utasszállító roncsai és esetleges túlélői utáni  keresésbe - közölte kedden a Pentagon.  

A haditengerészet kötelékébe tartozó P-3C Orion típusú felderítő és tengeralattjárók elleni hadviselésre kifejlesztett gép  kedd délután csatlakozik a brazíliai Natalban levő Augusto Severo  repülőtérről a nemzetközi kutatási műveletekhez.  

A P-3C Orion 21 tagú személyzettel aznap érkezett meg Brazíliába  a salvadori Comalapa légi bázisról, ahol csempészakciók  felderítésében működik közre.  

A repülőgépet azután küldte Natalba az Egyesült Államok  hadseregének déli parancsnoksága, hogy Brazília elfogadta a Pentagon  felajánlását az eltűnt A330-as utasszállító keresésében való  segítségre.  

Az Air France szerencsétlenül járt gépe Rio de Janeiróból  Párizsba tartott; az óceán felett megszakadt vele a kapcsolat. A  brazil légierő az Atlanti-óceánban két helyen felfedezett  roncsdarabokat, amelyek valószínűleg a lezuhant Airbus repülőgépből  maradhattak. A repülőn 32 ország 228 állampolgára, köztük négy  magyar utazott. 

A Külügyminisztérium egyelőre nem közölhet információkat

A Külügyminisztérium egyelőre nem közölhet információkat azokról a magyarokról, akik az eddigi hírek alapján az Atlanti-óceán felett eltűnt Air France-gépen utaztak.  A francia légitársaság adatai alapján a tárca felvette a kapcsolatot a hozzátartozókkal itthon. A rokonok megerősítették, hogy semmit sem tudnak a négy családtagról - mondta a Független Hírügynökségnek kedden délután Mátrai Zsuzsanna, a tárca szóvivője. A minisztérium az azonosítás után visszaküldte az adatokat a légitársaságnak azért, hogy elkészíthessék a végleges utaslistát. A tárca hivatalos értesítést még nem kapott arról, hogy valóban a gép roncsait találta volna meg az óceán felszínén a brazil légierő pilótája - tette hozzá a szóvivő.A Független Hírügynökség értesülése szerint egy 11 éves komlói kisfiú is fent volt az Air France gépén.

Részvéttáviratot küldött Bajnai Gordon

Részvéttáviratban fejezte ki együttérzésesét Bajnai Gordon  miniszterelnök Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnöknek az  Atlanti-óceánba zuhant Air France repülőgép katasztrófája miatt.
   

„Megdöbbenéssel értesültem az Air France gép hétfői katasztrófájáról. Külön szomorúsággal tölt el az a tény, hogy a  repülőgép-tragédiában négy honfitársam is életét vesztette, köztük  két gyermek, akiknek a hozzátartozóival a kapcsolatot már felvettük"  - írta a magyar miniszterelnök a gyásztáviratban, amelynek szövegét  a kormányszóvivői iroda juttatta el az MTI-nek kedd délután. Bajnai Gordon a magyar nép és a maga nevében őszinte részvétét  fejezte ki, és arra kérte a francia köztársasági elnököt,  tolmácsolja Magyarország mély együttérzését a többi áldozat  hozzátartozói felé is.   

A francia Air France légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba  tartó gépe helyi idő szerint vasárnap este 7 órakor, közép-európai  idő szerint éjfélkor szállt fel a riói repülőtérről, és hétfő reggel  tűnt el a radarok képernyőiről a brazil partok közelében. Az A330  típusú Airbusnak párizsi idő szerint 11 óra 10 perckor kellett volna  leszállnia Párizsban, de már reggel 8.00 órakor nyoma veszett.   

A gép fedélzetén 228 személy utazott, közük négy magyar. A  budapesti Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és  Nevelőintézetének rektori tanácsa kedd délután közölte az MTI-vel,  hogy munkatársuk, Szarvas Rita konduktor utazott az eltűnt  repülőgépen, aki brazíliai kiküldetéséből volt hazatérőben.   

A Hír Tv korábbi információi szerint két magyar felnőtt - egy nő  és élettársa -, valamint két magyar kisfiú utazott a repülőgépen. A  televízió az egyik kisfiú édesapjára hivatkozva azt közölte: a férfi  volt felesége és közös gyermekük, a nő élettársa és egy másik, 10-11  év körüli, rokonlátogatóba vitt kisfiú utazott a gépen.    

A Dunaújváros Online nevük elhallgatását kérő informátoroktól  úgy értesült, hogy a másik felnőtt magyar utas Gallasz József, 44  éves esztéta, menedzser. Az internetes portál szerint a férfi azért  utazott Brazíliába, hogy élettársának a gyermekére vigyázzon. A nő a  Pető Intézet munkatársaként háromhetes kurzust tartott Rio de  Janeiróban. A családdal tartott a nő tizenegy éves rokona is - az  MTI értesülése szerint egy Arnold nevű fiú Komlóról -, aki ottani  családtagokat látogatott meg.  A gyermeket a szülők egyik barátja vitte magával Brazíliába, jutalomnak szánta az utat, mert a kisfiú nagyon jó tanuló. A Független Hírügynökség megkereste a gyermek édesapját is, aki nem akart nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy a család reménykedik. Az Air France gépe, fedélzetén 228 emberrel, Rióból tartott Párizsba, amikor hétfő reggel eltűnt a radarok képernyőiről, miközben az óceán fölött repült. Egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot arról, hogy mennyire sikeres a keresés. A brazil légierő jelentése szerint üléseket és más tárgyakat látott egyik pilótájuk 650 kilométerre a brazíliai Fernando do Noronha szigettől északkeletre kedden, az óceán vizén. Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy ezek a tárgyak az Air France AF 447-es járatának Airbus A330-as gépéből származnak-e. Nem sokkal később a francia légierő ezredese azt nyilatkozta, hogy eddig még nem hozott eredményt a kutatás. A francia légierő két nagy területen kutat az eltűnt gép után, a brazíliai partoktól keletre, ezer kilométerre és a szenegáli partoktól nyugatra, kétezer kilométerre.

Korábban:

Egy 11 éves komlói kisfiú is fent volt az Air France gépén - értesült a Független Hírügynökség egy neve elhallgatását kérő forrástól. A gyermeket a szülők egyik barátja vitte magával Brazíliába, jutalomnak szánta az utat, mert a kisfiú nagyon jó tanuló.

 Virágokkal és mécsesekkel emlékeznek a 11 éves komlói kisfiúra az iskolájában

Virágokkal és mécsesekkel emlékeztek az egyik komlói általános iskolában a tanárok, diákok arra a 11 éves kisfiúra, aki az eddigi hírek szerint fent volt az Air France gépén. Az intézményben kedden értesültek a hírről, a kisfiú osztálytársainak elmondták, mi történt.

A gyerek közül többen nagyon rosszul viselték a történteket, őket hazaengedték - tudta meg a Független Hírügynökség a Szilvási Általános Iskola igazgatójától. Jéhn Istvánné szerint a kisfiú nagyon jól tanult, sok barátja volt, szeretett táncolni és játszani. A pedagógus úgy tudja: a kisfiú már többször volt kint Brazíliában az édesanyja egyik barátjával. M

indig rengeteg élménnyel tért haza - tette hozzá. A Független Hírügynökség megkereste a gyermek édesapját is, aki nem akart nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy a család reménykedik. Hivatalos értesítést csak a gép eltűnéséről kaptak eddig ugyanis - tette hozzá. Úgy tudni, a gyermek édesanyát kórházban, pszichiátrián kezelték, mert annyira megviselték a történtek. Kedden hazaengedték.


A Független Hírügynökség megkereste a gyermek édesapját is, aki nem akart nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy a család reménykedik. Hivatalos értesítést csak a gép eltűnéséről kaptak eddig ugyanis - tette hozzá.Friss és egyelőre meg nem erősített hírek szerint az eltűnt francia utasszállító maradványait fedezhette fel a brazil légierő egyik gépének pilótája kedden az Atlanti-óceán vizén: brazil jelentések szerint üléseket és más tárgyakat látott 650 kilométerre a brazíliai Fernando do Noronha szigettől északkeletre.

A kutatást folytatják. Jean-Louis Borloo francia környezeti miniszter kedden Párizsban azt mondta, hogy a repülőgép pilótája és személyzete is tapasztalt volt. A 12 tagú legénység egy pilótából, két segédpilótából és kilencfős kabinszemélyzetből állt. A Rio de Janeiróból Párizsba tartó Airbus A330 típusú repülőgép hétfőn, felszállás után négy órával tűnt el, amikor viharba került. A fedélzeten 228 ember volt, összesen 32 országból. Az eddigi hírek szerint négy magyar utazott a lezuhant gépen. A tragédia okai továbbra sem ismertek.

 Egy francia ezredes szerint nem hozott még eredményt a kutatás

A kutatás eddig nem hozott eredményt - ezt mondta kedden egy francia repülőezredes röviddel azután, hogy a brazil légierő szóvivője bejelentette: valószínűnek látszik, hogy az Air France eltűnt gépének néhány maradványát találta meg a brazil légierő egyik gépének pilótája.

Az Air France gépe, fedélzetén 228 emberrel, Rióból tartott Párizsba, amikor hétfő reggel eltűnt a radarok képernyőiről, miközben az óceán fölött repült. Brazil jelentések szerint üléseket és más tárgyakat látott a brazil légierő pilótája 650 kilométerre a brazíliai Fernando do Noronha szigettől északkeletre kedden, az óceán vizén. Hivatalosan még nem erősítették meg, hogy ezek a tárgyak az Air France AF 447-es járatának Airbus A330-as gépéből származnak-e. "Hétfő óta két brazil gép vizsgálta át a katasztrófa feltételezett helyszínét.

Tegnap óta a francia légierő is bekapcsolódott az óceán felszínének a kutatásba, de eddig nem hozott semmilyen eredményt" - közölte Laurent Mathou ezredes, a szenegáli Dakarban lévő francia légitámaszpont parancsnoka, aki röviddel azután beszélt, hogy a brazil légierő szóvivője bejelentette: egy repülő maradványait látták az óceán felszínén. A brazil légierő szóvivője, Jorge Amaral azt mondta kedden, hogy a pilóta által látott maradványok még nem elegendőek ahhoz, hogy biztosan ki lehessen jelenteni: azok az eltűnt francia utasszállító részei. Laurent Mathou ezredes azt is bejelentette, hogy csatlakozik a francia haditengerészet két hajója a kutatásban az általa vezetett szenegáli francia bázis gépeihez, amelyek feladata az óceáni légtér ellenőrzése. A francia légierő bejelentése szerint két nagy területen folyik a kutatás: a brazíliai partoktól keletre, ezer kilométerre és a szenegáli partoktól nyugatra, kétezer kilométerre.


Valószínűleg megtalálták az eltűnt repülőgép roncsait

Valószínűleg az Atlanti-óceán felett eltűnt francia utasszállító repülőgép roncsdarabjait fedezték fel a brazil partoktól 650 kilométerre északkeletre - jelentették kedden brazil források.

Valószínűleg az Atlanti-óceán felett eltűnt francia utasszállító repülőgép roncsdarabjait fedezték fel a brazil partoktól 650 kilométerre északkeletre - jelentették kedden brazil források.

A brazil légierő a roncsdarabok között fémdarabokat és egy ülést, valamint kerozinnyomokat talált - közölte a légierő  szóvivője.

Hangsúlyozta: egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy az Air France Rio de Janeiróból Párizsba tartó, hétfőn eltűnt gépének darabjaira bukkantak.

32 országból voltak a gépen, újabb utaslista

Az eltűnt Air France repülőgép pilótája és személyzete egyaránt nagy repülési tapasztalattal rendelkezett - közölte Jean-Louis Borloo francia környezeti miniszter kedden Párizsban. Az utasok nagy része francia és brazil volt, de összesen 32 országból származó emberek - köztük magyarok - voltak a fedélzetén.

A 12 tagú legénység egy pilótából, két segédpilótából és kilencfős kabinszemélyzetből állt. Borloo szerint "a repülési biztonság szempontjából a lehető legoptimálisabbak voltak a körülmények", már ami a személyzet felkészültségét és megbízhatóságát illeti. Az 58 éves kapitány 1988 óta dolgozott az Air France pilótájaként: összesen 11 ezer repülési órája volt, ebből 1700 óra Airbus A330-ason illetve Airbus 340-esen. A Rio de Janeiróból Párizsba tartó Airbus A330 típusú repülőgép felszállás után négy órával tűnt el, amikor viharba került. A tragédia okai előtt továbbra is értetlenül állnak a légügyi szakértők.

A 32 országból származó 228 utas nemzetiség szerinti megoszlása az Air France friss listája szerint a következő: 72 francia (személyzet: 11, utas: 61) 59 brazil (személyzet: 1, utas: 58) 26 német 9 kínai 9 olasz 6 svájci 5 brit 5 libanoni 4 magyar 3 ír 3 norvég 3 szlovák 2 egyesült államokbeli 2 marokkói 2 lengyel 1 argentin 1 osztrák 1 belga 1 kanadai 1 horvát 1 dán 1 holland 1 észt 1 fülöp-szigeteki 1 gambiai 1 izlandi 1 román 1 orosz 1 dél-afrikai 1 svéd 1 török

Jutalomúton volt 19 francia

Céges versenyen nyerte a nyaralást az eltűnt Air France-repülőgép 19 utasa - közölte az AFP hírügynökséggel a CGED elektromos berendezések beszállításával foglalkozó vállalat egyik vezetője.

"A legjobb üzletkötőknek hirdettek versenyt a délnyugati régióban. Kilenc, 25 és 35 év közötti munkatárs nyert, ők magukkal vihettek egy-egy embert a négynapos jutalomútra. Velük ment a cég egyik limoges-i regionális vezetője is" - mondta a CGED illetékese, akit mélyen megrázott a szerencsétlenség híre. Az Air France gépe összesen 72 francia állampolgárt szállított, közülük 11 ember a személyzet tagja volt. Kedden is keresik az Atlanti-óceán fölött eddig ismeretlen okból eltűnt repülőgépet, amelynek fedélzetén 228 ember volt.

Két magyar gyerek, két felnőtt az eltűnt gép utaslistáján

Két magyar felnőtt és két gyerek utazott az Air France 447-es járatán. Egy nő három hetes tanfolyamot tartott Brazíliában, vele tartott fia, és élettársa, meg egy ismerős kisfiú is.

A HírTv információi szerint két magyar felnőtt és két gyermek tartott Brazíliából Párizsba azon a francia repülőn, amely most már biztos, hogy az Atlanti-óceánba zuhant. Az egyik fiú édesapja a hírcsatornának nyilatkozva elmondta, hogy volt felesége hét éves közös gyermekükkel és élettársával utazott, egy 11 éves fiú, akit rokonlátogatóba vittek.

A nő a HírTv szerint a Nemzetközi Pető Intézetben dolgozott, és egy három hetes tanfolyamot tartott a dél-amerikai országban. Volt férje már beszélt a Külügyminisztériummal, ahol a nevek alapján megerősítették, hogy valóban szerepel fiának és volt feleségének neve az utaslistán.

Galéria!


228 eltűnt

A hétfőn hajnalban lezuhant gépen 228 személy, 216 utas, valamint a személyzet 12 tagja tartózkodott. Az Air France hivatalos tájékoztatás szerint az utasok között 126 férfi, 82 nő, hét gyerek és egy csecsemő volt. A gépre az Air France által kiadott utaslista szerint 58 brazil állampolgár szállt föl, emellett 61 francia, 26 német, 9 olasz, hat svájci, öt brit is utazott is a járaton.

A szlovák külügyminisztérium szóvívője szerint pedig két szlovák állampolgár is tartózkodott a gépen. A két szlovák állampolgár hozzátartozóit már értesítették. Azt, hogy esetleg magyar hangzású-e a két személy neve, a szóvivő nem kívánta megítélni.

Korábban:


Az Air France riói részlegének igazgatója magyar idő szerint hétfő este nyilvánosságra hozta, hogy az utaslistán összesen 33 ország állampolgárai szerepelnek a 216 utas és 12 fős személyzet számbavételekor. Jorge Assuncao azt mondta, hogy az eltűnt gépen 80 brazil, 73 francia, 18 német, 9 olasz, 6 amerikai, 5 kínai, 4 magyar, 2-2 spanyol, brit, ír és marokkói állampolgár tartózkodott. A következő országokból pedig egy-egy utas volt a szerencsétlenül járt gépen: Angola, Argentína, Belgium, Izland, Norvégia, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Svédország, Svájc és Törökország. A lista nem hivatalos és nem is teljesen biztos, mert más országok külképviseletei eltérő számokat közölnek. A gépen 126 férfi, 82 nő, 7 gyermek és egy csecsemő volt az utasok között.

Eltűnt az Air France francia légitársaság egyik utasszállító gépe hétfőn Brazília partjainak közelében, az Atlanti-óceán felett - erősítette meg a légitársaság. A 216 utassal Rio de Janeiróból indult géppel közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor vesztették el a kapcsolatot. A gép a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre tartott.

A légitársaság szerint villámcsapás érhette az utasszállítót. Az Air France 447-es járata Rio de Janeiróból Párizsba tartott.

"Nagyon aggódunk" - közölte a párizsi repülőtér egyik tisztségviselője. "A gép több órája eltűnt a radarképernyőkről. Elképzelhető, hogy a radarral van technikai probléma, de az ilyen hibák nagyon ritkák, és a gép nem érkezett meg a várt időpontban" - mondta el a tisztségviselő.

A brazil és a francia légierő is gépeket küldött az utasszállító felkutatására. Az Airbus A330-ason összesen 216 utas (126 férfi, 82 nő, 7 gyermek, köztük egy csecsemő) tartózkodott, valamint 12 fős személyzet. A légitársaság kommunikációs igazgatója azt mondta: a legvalószínűbb, hogy baleset érte a gépet, a merénylet eshetőségét kizárták. A repülő viharzónában haladt, amikor elvesztették vele a kapcsolatot, így könnyen lehet, hogy villámcsapás érte, mondta Francois Brouse.

A légitársaság egy korábbi közleményében azt közölte, hogy a gép automatikus hibajelzést adott le magyar idő szerint hajnali negyed ötkor (csaknem négy órával az eltűnése előtt), amelyben "az elektromos rendszerben észlelt hibát" jelzett.

A légiirányítás közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor vesztette el a kapcsolatot az Airbus A330-as tipusú géppel. Az Air France honlapján található információk szerint az AF447-es járatnak negyed 12-kor kellett volna megérkeznie a párizsi repülőtérre. A légitársaság honlapján csak annyit írnak, hogy "erről a járatról nincsen információnk". A gépen 216 utas, és 12 fős személyzet volt - közölte a légitársaság a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. enzof 2009. június 05. 10:40
  „Szemetek,emberi élet nem számít...
  Sajnos..”
 • 84. elemér 2009. június 04. 16:56
  „Hát igen, ti se vagytok elmaradottak vagy lemaradottak. Ez volt egy aranybeköpés. Küldjétek a magyar mélytengeri kutatókat a Széchenyi egyetemröl.;))”
 • 83. lolita 2009. június 04. 14:12
  „Hat igen itt mindenki buta csak Amerika meg Elemer okos!Anyit meg hozzatennek mi sem vagyunk elmaradottak,vagy lemaradottak amit olyan szerenyen megjegyeznek!”
 • 82. elemér 2009. június 04. 14:05
  „Mikor felvesszük a szemüveget és hasonlitgatjuk mit költött az USA és a világ a tenger alatti kutatásokra, akkor kiderül hogy a világ együttesen valahol a béka segginél tart.”
 • 81. elemér 2009. június 04. 13:31
  „Hivatalos magyarázat a franciáktol az volt hogy nem akartak spekulálni. Valóság viszont az hogy egyszerüen buták a hirekhez és elfelejtették a világhálót. CNN kikerülte öket. Aztán hogy ki mit tud és mire képes a tenger alatt az szintén nevetséges. Senki a világon nincs ott egyszinten az USA-val.”
 • 80. beleptem 2009. június 04. 10:51
  „Azért nem kell egyből összeesküvés elméleteket látni mindenben. Túl sok filmet néztek, vagy a kurucz.infot olvassátok az átlagosnál gyakrabban :)”
 • 79. lolita 2009. június 04. 07:22
  „Es miert nem reagaltak idöben a Franciak?Erdekes utolag minden kiderül vagy ez is csak spekulacio!? Egy nagy viharba belekeveredett a gep az elhihetö de villamcsapastol nem zuhan le egy gep.Franciak valamit sumakolnak azthiszem!”
 • 78. elemér 2009. június 04. 04:06
  „Bomba a viharban. Ezt még angolul se olvastam. ;))”
 • 77. Baradlay 2009. június 04. 03:16
  „<moderálva>”
 • 76. elemér 2009. június 03. 23:22
  „Itt vaLami olyasmiröl van most szó, hogy lehet felhozni a 2 fekete dobozt. Nem úgy hogy kukucskálunk tengeralattjáróval vagy kukkerozunk, hanem úgy hogy egy robotot ott a tengerfenekén irányitunk. Tudnillik az Amcsik roppant praktikussak és ilyesmit tudnak. CNN megkérdezte a szakértöket ;))”
 • 75. elemér 2009. június 03. 22:53
  „<moderálva off>”
 • 74. elemér 2009. június 03. 22:32
  „"Magyarországon rengeteg ember beszél angolul, én is, a családom is, és az itt fórumozók jó része is, az AIR FRANCE munkatársai is, a brazil repülőgépek pilótái is , +a világon döntéshelyzetben lévők 99%-a beszéli az angol nyelvet!!"

  Kérdem én akkor hogy van az hogy a CNN miért nem őket kérdezi hogy és merre ? Ezen elmélkedj.”
 • 73. BenjaminFein 2009. június 03. 22:27
  „mellett-bocs..”
 • 72. BenjaminFein 2009. június 03. 22:26
  „<moderálva off>”
 • 71. elemér 2009. június 03. 22:24
  „68. hozzászólás Agent

  Jacques Piccard aki bár francia volt, amerikai zászló alatt, az amerikai haditengerészet segítségével merült Lt. Don Walsh US Navy tábornokkal, elsőként a Mariana-árok 11km-es mélységébe. Mivel praktikus haszna ebböl a micsodábol nem nagyon akadt, azért most a muzeumban mutogatják. Tény hogy az USA-nak van a legnagyob tapasztalata és készüléke mélytengeri gyakorlatokban.”
 • 70. pacalpöri 2009. június 03. 21:13
  „elemér: amerika mindent tud!!!! például pacalpöri,dobostorta,gulyásleves,cigányzene,lecsó,kruplis tészta: emlékszel?
  De: golyóstoll,helikopter,telefon/igaz ez megosztva/rubik kocka,atombonba,hidrogénbomba,MGM filmstudió,stb....nem tudok mindent leírni,mert ahhoz a te eszed kellene!!!!!!!”
 • 69. Agent 2009. június 03. 20:20
  „Azaz svájc francia nyelvű részéről származott:)”
 • 68. Agent 2009. június 03. 20:19
  „Szerintem ha mélytengeri merülés, akkor inkább beszéljünk Jacques Piccard-ról aki bár francia volt, amerikai zászló alatt, az amerikai haditengerészet segítségével merült első és egyelőre utolsóként is a Mariana-árok 11km-es mélységébe, tehát egyezzetek ki egy francia-amerikai döntetlennel:)”
 • 67. Muaddib 2009. június 03. 18:56
  „65. elemér 2009.06.03. 16:01
  59. hozzászólás Lobbo71

  Ne szaporítsd a szót, mert Amerikán kívül csak pár ország tud olyan mélyen valamit a tengerből kiemelni. Nemhogy kiemelni nem tudják, de még hasznos infora is képtelenek, mert még azt se tudják, hogy és merre. Francia minisub majd ott kukkerozik. Ruszkik olyan buták voltak hogy a tengeralattjáró legénység meghalt, de segítséget nem kértek.

  Ne haragudj elemér, de te az Amerikai imádatod minden történelmi adatot figyelmen kívül hagy!
  Hallottál márJacques-Yves Cousteau -ról
  A mélytengeri kutatás neki köszönhető!
  Nem Amerikai4
  Ahogy Amerikában a zsenik többsége sem!
  Egyszerűen a tudomány ott tud érvényesülni, ahol biztos anyagi háttért biztosítanak neki, de ez nem helyhez kötött.
  Az kedves Amerikás a lehetőség hazája volt de”
 • 66. elemér 2009. június 03. 18:20
  „Jónapot kivánok mindenkinek. Itt döbbenetes ami látszik, hivatali hozzánemértés és a butaság. Mire ott kimondanak valamit amihez engedéjt kaptak, addigra az irástudó világ azt már ezt letárgyalta. Mi az amit lehet csinállni, hogy és merre és kinek van ott bizonyitott szaktudása és tapasztalata. Ezek a hivatali pojácák még egy utas listát is képelenek leadni. Oda felsöbb hivatali engedéj kell. Minden tudás alapja az angol ami a hirszolgálat, tudomány és a világháló anyanyelve.”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az al-Kaida biológiai támadást tervez az USA ellen

Egyesült Államok - Az al-Kaida terrorszervezet Mexikón keresztül tervez biológiai támadást intézni… Tovább olvasom