Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Bocsánatot kért irodája felújítása miatt a francia rádióelnök

A Radio France csatornái öt napja szinte kizárólag csak zenét sugároznak, a dolgozók sztrájkolnak a tervezett létszámleépítés miatt. Az elnök eközben tízmilliókért újította fel az irodáját.
Elnézést kért Mathieu Gallet, a megtakarításokra kényszerülő francia közrádió elnöke az öt napja sztrájkoló dolgozóktól, amiért az irodáját több mint 100 ezer euróért (30 millió forintért) felújították.

A Radio France csatornái, köztük a France Inter, a France Info hírrádió, a France Culture kulturális adó és a külföldre sugárzó Radio France Internationale öt napja szinte kizárólag csak zenét sugároz, mivel a dolgozók a tervezett létszámleépítések miatt határozatlan idejű munkabeszüntetést hirdettek meg.

"A jelenlegi pénzügyi helyzetben el kellett volna halasztanom az irodám felújítását. Ez az én felelősségem, és ezért szeretnék önöktől elnézést kérni" - írta a rádió elnöke a dolgozóknak a hétfőn közzétett levelében és a Le Monde című napilap hétfő délután megjelent számának adott interjújában. "Hiba volt, hogy nem tettem meg" - tette hozzá Gallet.

A Le Canard Enchainé című szatirikus hetilap múlt szerdán megjelent számában írta meg, hogy a tavaly májusban kinevezett rádióelnök irodájának felújítása 105 ezer euróba (31 millió forintba) került, miközben a Gallet az év elején jelentette be, hogy 50 millió eurós (15 milliárd forintos) megtakarításra lesz szükség a közrádióban.

A lapértesülést követően a pénzügyi felügyelet vizsgálatot indított a közrádió vezetőségének kiadásait illetően.

"A felújítást már az érkezésem előtt eltervezték, a rádió székházának felújítása keretében. A nagyon nagy költségeket az magyarázza, hogy csak a faborítás felújítása 70 ezer euróba (21 millió forintba) került" - mondta a Le Monde-nak a rádió elnöke.

A közrádió több évre szóló költségvetéséről az állammal jelenleg folyó tárgyalások kapcsán a rádióelnök elmondta, hogy a létszámleépítés során nem lesznek elbocsátások, az önkéntesen távozók számára pedig pénzügyi segítséget nyújt a rádió.

A szakszervezetek attól tartanak, hogy a jelenlegi 4600 dolgozóból több száznak szűnik meg a munkahelye az idén 21,3 millió eurós (6 milliárd forintos) deficitre számító közrádióban.

Mathieu Gallet egyébként moratóriumot javasolt a rádió székháza 2009-ben megkezdett és jelenleg is folyó felújításának folytatására, amely eddig több mint 350 millió euróba (106 milliárd forintba) került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Offenzívát indított az Iszlám Állam a szíriai kormányerők ellen

A az ország nyugati részén idnított hadjárat keretében egy katonai repülőteret is megtámadtak. Tovább olvasom