Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bin Laden legújabb üzenete

Újabb, Oszama bin Ladennek tulajdonított hangfelvétel bukkant fel az interneten. A csaknem 1 órás beszédben a terroristavezér az iraki szunnitákhoz szól, és arra figyelmezteti őket, hogy ne harcoljanak az al-Kaida ellen és ne lépjenek szövetségre az amerikaiak által támogatott iraki kormánnyal. Bin Laden szerint azok a legrosszabbak, akik földi múlandó életükért elárulják vallásukat.
Példaként említette az egyik szunnita törzsi vezetőt, aki együttműködött az amerikaiakkal az al-Kaida elleni harcban. A férfit végül szeptemberben megölték. Bin Laden az 56 perces felvételen arra figyelmezteti az iraki szunnita arabokat, hogy ne csatlakozzanak egy esetleges szunnita-síita-kurd egységkormányhoz, mert egy ilyen vezetés nem engedné, hogy Irak iszlám állammá váljon.

A nagykoalíció az amerikaiaknak kedvezne, akik az iraki olajra pályáznak - tette hozzá bin Laden. Bin Laden arról is beszélt, hogy a jelenleg Irakban harcoló iszlám harcosok hamarosan felszabadítják Palesztinát. Hozzátette, soha nem fogják elismerni Izraelt, de az olyan palesztin kormányt sem, amelyik elfogadja Izrael létjogosultságát. Az első vizsgálatok szerint a hangfelvétel a novemberi egyesült államokbeli izraeli-palesztin béketárgyalások után, de a korábbi pakisztáni kormányfő, Benazir Bhutto csütörtöki meggyilkolása előtt készült - bin Laden nem tesz említést Bhuttóról.

A Fehér Ház szerint a most felbukkant felvétel újabb bizonyíték arra, hogy Irakban javul a helyzet. Az iraki emberek egyre inkább belátják, az al-Kaida veszélyt jelent a demokráciára és a szabadságra, ezért ellene fordulnak - kommentált az amerikai vezetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testőrt kaphatnak a megvert feleségek Spanyolországban

Testőrt kaphatnak azok a nők, akik családi erőszaknak estek áldozatul Spanyolországban - így döntött… Tovább olvasom