Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bin Laden fia járt kenyeret venni a rejtőzködő családnak?

A konzervatív és visszahúzódó pastu népcsoport tagjainak gondolták a bin Laden erődítményszerű, kétemeletes villájában élőket szomszédjaik, ezért nem keltett bennük gyanút a család túlzott titkolózása. A terroristavezér meggyilkolása óta azonban folyamatosan próbálják a gyanús részleteket egy hiteles képpé összerakni.

"Nagyon merevek voltak, szóval az ember nem kereste a társaságukat és nem akart a barátjuk lenni" - mesélte Sinaz Bibi, aki körülbelül 150 méterre lakik a többméteres falakkal körbevett, kamerákkal felügyelt háztól, amelyben bin Laden és hozzátartozói éltek.

"Mindig azt gondoltam, hogy két pakisztáni pastu férfi volt a ház ura, de ha jobban belegondolok, néhány dolog sosem stimmelt" - mondta bin Ladenék egyik közvetlen szomszédja, aki Abdullah Dzsan álnéven mutatkozott be az AFP francia hírügynökség újságírójának. Abdullah, aki négy éve költözött a terroristavezér villájával szemközti házba, felidézte, hogy a két férfinak, Tariknak és Arsadnak, a pastuknál "világosabb bőre volt, a szakállukat pedig gyakran arabosan viselték", és "tartózkodóbbak is voltak" mint az Északnyugat-Pakisztánban és Dél- illetve Kelet-Afganisztánban élő népcsoport tagjai általában.

A szomszédok emlékei szerint a villa lakói rendkívül visszahúzódó életet éltek, és egyáltalán nem keresték a kapcsolatot a környéken lakókkal. "Arsad például sosem volt hajlandó megadni a mobilszámát, azt mondta, nincs neki olyan, pedig a világon mindenkinek van legalább egy mobilja" - mesélte Abdullah. A család női tagjai sem voltak túl barátságosak, a helyi szokásoktól eltérően sosem jártak vendégségbe és sosem fogadtak látogatókat, illetve az esküvői ünnepségektől is távol maradtak. A szemközti szomszéd orvosokat sem látott a villába ki-be járni, pedig feltételezések szerint bin Laden olyannyira beteg volt, hogy dialízisre szorult.

Abdullah emlékei szerint Arsad és Tarik 2005-ben költözött a villába. Szomszédjaiknak azt mondták, Pesavárból érkeztek a katonai akadémiájáról híres Abbotábádba, és devizakereskedelemmel foglalkoznak. Egyikük, Arsad, az abbotábádi hatóságok információi szerint valóban pakisztáni származású és negyedrészt pastu. Ő vette meg a fővárostól mintegy 60 kilométerre található városban a telket és ő kezdte el építeni a villát, amely a világ legkeresettebb bűnözőjének utolsó búvóhelye volt.

Sokkal több rejtély övezi a ház másik urát, a körülbelül 35 éves, magát Tariknak nevező férfit, akiről a szomszédok hétfő óta az feltételezik, ő lehetett bin Laden fia, akit az amerikai kommandósok az akció során agyonlőttek. "Előtte sosem gondoltam bele, de Tarik hasonlított bin Ladenre" - állította Abdullah. Tarik naponta kétszer megjelent egy helyi pék kis üzletében és hat-hét kerek kenyeret vásárolt. Mohamedet, az üzlet tulajdonosát felvidítja a gondolat, hogy ő adta el a kenyeret, amelyet az al-Kaida vezetője utoljára evett. "Büszke vagyok, mert ő egy olyan hős volt, aki dacolt Amerikával" - mondta.

Olvasóink írták

 • 5. janika 2011. május 04. 13:21
  „Az arabok csupán "házi néger"- így becézik Barack Obamát! Lehet a gazdag zsidó bankárok kegyeltje?”
 • 4. rommel 2011. május 03. 22:54
  „MINDEN MÁSODIK LELŐTT ARABOT BIN LADEN-NEK HIVNAK !
  ELÉG GYAKORI NÉV LEHET A KÖZEL KELETEN !”
 • 3. kolombela 2011. május 03. 21:31
  „Ez a Barack Obama mégis ki a ..... képzeli magát, hogy csak úgy parancsot ad egy ember meggyilkolására. Semmivel sem különb mint a szicíliai maffia vezetője, aki szintén így parancsolgat.”
 • 2. háté 2011. május 03. 20:59
  „Jó kor jött az az eset, a Kadhafi unokák legyilkolásáról eltereli a figyelmet. Gyilkosok.
  Semmivel sem különbek mint Bin Laden.”
 • 1. lackojr 2011. május 03. 20:27
  „Büszke lehetsz rá <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt külföldi fegyverest öltek meg, vagy sebesítettek meg Afganisztán

Huszonöt Pakisztánból érkezett külföldi fegyverest öltek meg, vagy sebesítettek meg az afgán… Tovább olvasom