Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Bhutto gyilkosság: az Al-kaida vezető tagad

A Benazir Bhutto ellenzéki politikus meggyilkolásával vádolt törzsi vezető szóvivője szombaton tagadta, hogy Baitullah Maszúd részt vett volna a merényletben. Közben a meggyilkolt politikusnő egyik közeli munkatársa közölte, hogy a kormány állításával ellentétben golyó végzett Bhuttóval. A pakisztáni kormány pénteken az Al-Kaidát tette felelőssé a merényletért, és azt állították, hogy a politikus azért halt meg, mert beverte a fejét az autó napfénytetőjének emelőkarjába.
Bhutto fején golyó ütette seb volt - közölte a politikusnő szóvivőjeként dolgozó Sherry Rehman az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. Rehman egyike volt azoknak, akik a temetés előtt megmosdatták Bhuttót, és akkor látta a fejsérülést.

Elmondása szerint a golyó hátul csapódott Bhutto fejébe, és a másik oldalon jött ki. A nő azzal vádolta meg a pakisztáni kormányt, hogy megpróbálják eltusolni, hogy mi történt valójában, nevetségesnek nevezve a belügyminisztérium hivatalos verzióját. A kormány jelentése szerint Benhazir Bhuttót nem lövedék vagy repesz ölte meg, hanem az őt szállító jármű egyik fém alkatrésze.

A belügyminisztérium szóvivője szerint az asszony akkor szerzett halálos sebet, amikor megpróbált menedéket keresni a robbanás elől, és beverte koponyáját az őt szállító autó napfénytetőjének egyik kallantyújába. Közben a kormány merénylettel kapcsolatos állítását is elutasították, ami szerint az Al-Kaida egyik pakisztáni vezetője áll a merénylet mögött. A megvádolt Baitullah Maszúd szóvivője az AFP-nek adott nyilatkozatáb

an elutasította, hogy a törzsi vezető ölette meg Bhuttót, a kormány, a hadsereg és hírszerzés összeesküvésének nevezve a vádakat. A szóvivő közölte: a törzsi hagyományokkal ellentétes, hogy nőkre támadjanak. Baitullah Maszúd a pakisztáni Vazirisztán nevű tartomány egyik törzsi vezetője. Becslések szerint 20-30 ezer katonája van, az általa uralt területeken adót szed.

A pakisztáni hatóságok szerint Maszúd szoros szövetséget ápol az afganisztáni tálibok vezetőjével, Omar Mollával. Baitullah rendelt el több, Pakisztánban végrehajtott öngyilkos merényletet és fegyveres rajtaütést is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 hónap alat: Everest, a Déli- és az Északi-sark

Gyorsasági rekordot döntött egy brit felfedező, miután alig több mint 19 hónap alatt feljutott a… Tovább olvasom