Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Betiltották a tibetiek tiltakozó menetét Indiában

Az indiai rendőrség hétfőn betiltotta a száműzetésben élő tibetiek szimbolikus tiltakozó menetét. A mintegy száz főből álló csoport a dalai láma hétfői beszéde után indult a tibeti fővárosba. A tiltás pár órával azután érkezett, hogy a résztvevők útra keltek. A túra a Tibet kínai elnyomása elleni tiltakozások része lett volna.
A tiltó határozatot azért adták ki, mert a felvonulás sérti az indiai kormány és a Dalai Láma közti megállapodást, miszerint nem szerveznek Kína-ellenes megmozdulásokat India területén. A felvonulókat utasították, hogy maradjanak abban a körzetben, ahonnan indultak volna. A helyi rendőrség vezetője azt mondta: "minden szükséges lépést megtesznek", ha a tiltakozók menete mégis elhagyja a régiót.

Az eredeti terv szerint a főleg szerzetesekből álló menet hat hónap múlva érné el a tibeti fővárost, Lhászát. Az indiai száműzetésben élő dalai láma hétfőn az emberi jogok folyamatosan erősödő elnyomásával vádolta Kínát támogatói előtt, akik menekülésének 49. évfordulójára gyűltek össze Daramsalában. A most 72 éves dalai láma egy, a kínai uralom elleni sikertelen felkelés után hagyta el hazáját.

A vallási vezető beszédében az emberi jogok sorozatos, és elképzelhetetlen megsértésével, a vallásszabadság akadályozásával, és a vallás átpolitizálásával vádolta meg a tibeti népet nem tisztelő Pekinget. A tibetiek hat évtizede folyamatos félelemben élnek - közölte a 72 éves vallási vezető, aki a Pekingi Olimpiát nagyszerű lehetőségnek nevezte arra, hogy a nemzetközi közösség a tibeti elnyomás ellen tiltakozzon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

42 afgán menekült próbált Görögországból Olaszországba jutni

Illegális bevándorlókat fogott a görög parti őrség hétfőn. A 42 afgán menekült egy teherautóban… Tovább olvasom