Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Beszólt az ENSZ-nek Ausztrália

"Az ausztráloknak tényleg elegük van az ENSZ intelmeiből" - reagált Tony Abbot miniszterelnök az ENSZ újabb, menekültügyben érkezett bírálatára.
Az ENSZ újfent élesen bírálta Ausztráliát menekültügyi politikája miatt, amire válaszul Tony Abbott kormányfő hétfőn úgy fogalmazott: hazájának "elege lett" a világszervezet szemrehányásaiból.

"Az ausztráloknak tényleg elegük van az ENSZ intelmeiből. Leállítottuk a (menekülteket szállító) hajókat és ezzel véget vetettünk a halálozásoknak a nyílt vízen" - vázolta fel a helyzetet Abbott újságírók előtt. Az, hogy Canberra lezárta az útvonalakat az embercsempészek előtt, tulajdonképpen a "leghumanitáriusabb, legtisztességesebb és legegyüttérzőbb dolog, amit tehettünk" - tette hozzá a konzervatív ausztrál miniszterelnök.

Az argentin Juan Méndez, az ENSZ kínzás elleni különleges megbízottja a Biztonsági Tanács számára készített legújabb jelentésében rámutatott arra, hogy az ausztrál kormány az illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikájával bizonyos tekintetben megsérti a világszervezet kínzás elleni egyezményét. Méndez többek között azt rója fel Canberrának, hogy a tengeren Ausztráliába tartó menekülteket két kis szigetre, a Pápua Új-Guinea-i Manusra és a mikronéziai szigetállamba, Naurura szállítja. A jelentés ezenkívül bírálja a menekültek fogva tartási körülményeit, illetve azt, hogy kiskorúakat is elzárnak. Az ENSZ megbízottja szerint Canberra annak érdekében sem tesz lépéseket, hogy véget vessen az általa finanszírozott manusi fogolytáborban terjedő erőszaknak.

Az ausztrál kormány néhány éve követi azt a gyakorlatot, hogy az illegális bevándorlókat még a nyílt vízen feltartóztatja, és egy másik ország befogadótáborába küldi őket, amíg döntés születik arról, hogy menedékjogot kapnak-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lábuknál fogva akasztott fel húsz embert az Iszlám Állam

Az áldozatok állítólag a szélsőséges szunnita csoport ellen harcoló milíciákhoz akartak … Tovább olvasom