Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Berlusconi és egy maffiavezér között közvetített az elítélt szenátor

Összekötőszerepet játszott Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök és a szicíliai maffia egykori főnöke között az az olasz szenátor, akit maffiakapcsolatai miatt ítéltek el Olaszországban - legalábbis erről tanúskodnak bírósági periratok.

A palermói fellebbviteli bíróság júniusban másodfokon a maffiával való együttműködés vádjával hét év börtönbüntetetésre ítélte Silvio Berlusconi egykori közeli munkatársát és üzleti partnerét, Marcello DellíUtri szenátort.

Az ítéletet hirdető bíró péntek este teljes terjedelmében nyilvánosságra hozta a verdikt 641 oldalas indoklását, s ebben az szerepel, hogy a szenátor összekötőszerepet játszott a szicíliai maffia, a Cosa Nostra egyik vezetője, Stefano Bontate és Berlusconi között, amikor az utóbbi még nem volt miniszterelnök.

A bírói irat maffiafőnököket idéz, akik szerint Berlusconi Fininvest nevű vállalata védelmi pénzeket fizetett a Cosa Nostrának azért, hogy tévéantennákat szerelhessen fel Szicíliában. DellíUtri tudatosan közvetítőszerepet vállalt a maffia és Berlusconi üzleti érdekeltségei között, hozzájárulva a Cosa Nostra megerősödéséhez.

DellíUtri az olasz miniszterelnök vezette konzervatív mozgalom egyik szenátora és Berlusconi Publitalia nevű reklám-vállalkozásának alelnöke volt. Korábban mindketten tagadták, hogy kapcsolatban álltak a maffiával. A perirat Berlusconi számára nehéz időszakban került nyilvánosságra, december 14-én ugyanis a parlament felső- és alsóházában egyaránt bizalmi szavazást tartanak a kormányról.

A Berlusconi-kabinet sorsa azóta bizonytalan, hogy a miniszterelnök július végén szakított szövetségesével, Gianfranco Finivel, aki a minap kiléptette a kormányból az általa delegált minisztereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal lányokat csalt Ausztriába, és kényszerített prostitúcióra két magyar

Háztartási és gyermekfelügyeleti munkát ígértek, 13 jelentkezőt prostitúcióra kényszerítették. Az egyik lány megszökött, így bukott le a csapat. Tovább olvasom