Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Berlusconi egymillió euróval vesztegetett meg egy szenátort?

Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő közvetítő útján parlamenti tagokat vesztegetett meg - állítja egy újságíró.
Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő közvetítő útján parlamenti tagokat vesztegetett meg - állította ügyészségi kihallgatása során a magát a közvetítőnek nevező Valter Lavitola újságíró.

Lavitola, akit áprilisban vettek őrizetbe, azt mondta: 2010-ben Berlusconi megbízásából egymillió eurót fizetett Sergio de Gregorio szenátornak, hogy rábírja a miniszterelnök pártjába való átállásra. A kormányfő azt remélte ettől, hogy megszilárdíthatja koalíciójának ingatag többségét a szenátusban, és elkerülheti a kormány bukását.

Az újságíró, a LíAvanti című újság főszerkesztője több hónapig külföldön bujkált, mielőtt áprilisban hazatért, és a milánói repülőtéren őrizetbe vették. Azóta egy nápolyi börtönben tartják fogva. Lavitola a kulcsfigurája annak a botránynak, amelyet Berlusconi állítólagos megzsarolása kavart Olaszországban.

Az újságírót és Giampaolo Tarantini dél-olaszországi vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy zsarolták az akkor miniszterelnökként tevékenykedő Berlusconit. A nyomozók szerint Tarantini félmillió eurót kapott a kormányfőtől annak fejében, hogy hamis vallomást tett olyan callgirlökről, akik Berlusconi római rezidenciájára voltak bejáratosak.
Lavitola tagadja a zsarolást. "Nem zsaroltam Berlusconit. Ha módomban vagy szándékomban állt volna a megzsarolása, akkor azt csak politikai megrendelésre tettem volna" - jelentette ki Lavitola.
Tarantini 2008-ban meghívta Patrizia díAddario callgirlt és több fiatal hölgyet Berlusconi római rezidenciájára, valamint Szardínia szigetén levő villájába. A politikus mindvégig azt állította, hogy díAddariót mint Tarantini barátnőjét ismerte meg. Nem tudta, hogy az illető prostituált. A nyomozók szerint Berlusconi fizetett a vállalkozónak azért, hogy megerősítse ezt a verziót. A Tarantini által állítólag átvett pénz egy része Lavitola zsebében kötött ki. A nyomozók abból indulnak ki, hogy az újságíró ajánlotta az üzletembernek Berlusconi megzsarolásának ezt a módszerét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Breivik ujjongva gyilkolt az egyik tanú szerint

Szörnyű részletek lefestésével folytatódtak a norvég Utoya szigetén tavaly nyáron elkövetett… Tovább olvasom