Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Bennszülött babákon kísérletezgettek Ausztrál orvosok

Lepraellenes gyógymódok kutatásánál kísérletek alanyainak használták a bennszülött gyerekeket ausztrál orvosok - állítja egy a kontinens bennszülötteinek jogaiért küzdő szervezet egyik tagja. Az úgynevezett "ellopott generációhoz" tartozó Kathleeen Mills egy darwini szenátusi meghallgatáson azt mondta, hogy a szüleiktől elvett és fehérek által felnevelt bennszülött gyerekeket "olyasmire használták, amiről eddig senki nem tudott Ausztráliában."
"A nagybátyám orvosi küldöncként dolgozott és ő mesélt nekem a kísérleti gyógyszerről, amely nagyon beteggé tette, majdnem megölte a közülünk valókat" - mondta később a jogvédő újságíróknak. Ausztrál politikusok azt mondják, hogy még sohasem hallották ezeket a vádakat. A Zöld párt vezetője szerint "le kell porolni" a régi orvosi iratokat, hogy kiderítsék, igazak-e.

Az ausztrál kormány asszimilációs törekvéseinek részeként a 19-ik századtól az 1960-as évekig rengeteg bennszülött gyereket vettek el szüleiktől, akiket aztán fehér családokban neveltek fel. A bennszülöttek ezért évek óta kampányolnak kártérítésért. Az éve lején az ausztrál miniszterelnök hivatalosan is bocsánatot kért azért, amit a korábbi kormányok elkövettek ellenük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muzulmánok takarodjatok Szerbiából! -Fenyegetések a házfalon

"Muzulmánok takarodjatok Szerbiából!" Ezt olvashatta Zijad Kujovics, a Szabadka melletti Palics… Tovább olvasom