Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Belgrádi tüntetés Koszovóért és az EU ellen

Több ezren tüntettek szombaton Belgrádban az ellen, hogy az Európai Unió nemcsak eltűri, de támogatja is Koszovó függetlenségének egyoldalú kikiáltását vasárnap.
A szerb zászlókkal felvonulók olyan jelszavakat kiabáltak, hogy "Nem adjuk a szerb nép bölcsőjét!", meg "A harcunk Koszovóért még csak most kezdődik".A nacionalista szervezetek által rendezett tüntetés résztvevői az EU soros elnöki tisztét betöltő Szlovénia nagykövetsége elé vonultak.

Az épületet alig tucatnyi rendőr védte, de a közeli utcában több autóbusznyi rohamrendőr állt készenlétben. Beavatkozásukra végül nem volt szükség: a tüntetők átadtak egy tiltakozó petíciót a nagykövetség képviselőjének, majd incidens nélkül elvonultak.

Olvasóink írták

  • 3. ERKDP 2008. február 17. 23:47
    „Nem tudom, feltűnt-e, hogy erről beszélek...”
  • 2. D-Tox 2008. február 17. 15:20
    „Csak azt elfelejted, hogy a 80-90 év alatt megváltoztak a demográfiai viszonyok, azokon a területeken, ahol magyarok laktak.....már akkor is egyes helyeken nem a magyarok voltak többségben. Ez van ..... a szerbeket felljebb nyomták az albánok, ők meg minket.”
  • 1. ERKDP 2008. február 16. 21:01
    „Érdekes, amikor 1920-ban a magyar nemzet és kultúra bölcsőit kellett elszakítani, nem vonultak végig Belgrádban tiltakozók...sem Bukarestben, sem Prágában, sem Moszkvában, sem Párizsban, sem Madridban, sem Athénban... na most a magyar kormány helyében egy dolgot tennék: díszes gyásztáviratban közölném Szerbiával, hogy a Magyar Köztársaság osztozik a Koszovó elvesztése miatti mély gyászában. Ilyen igazságtalan bánásmódot nem tud és nem is akar elfogadni, Koszovót függetlenként el nem ismeri. Mindazonáltal követeli, hogy 72 órán belül mondják ki az egykor a Szent Korona alá tartozó területek visszaadását. A határozatban kérjenek bocsánatot a az ország-, de leginkább a nemzettest megcsonkításáért, ismerjék el mohó, jogatalan, szándékukat! A realitások kedvéért ez utóbbi jelképes gesztussal is megelégednék! Ja, hogy így már más a helyzet? Nos, ebben az esetben hazánk kénytelen belenyugodni, hogy így járt, így volt igazságos, és azonnali hatállyal elismeri Koszovót, egy gratuláló dísztávirattal megspékelve egyenesen Pristinába címezve, a Koszovói Köztársaság népének...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legkevesebb 37 halott a pakisztáni merényletben

Legkevesebb 37 halottja és csaknem száz sebesültje van annak a merényletnek, amit a pakisztáni… Tovább olvasom