Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Belga katonai alkalmazottak tüntettek a haderőcsökkentés ellen

Mintegy kétezer belga katonai alkalmazott tüntetett vasárnap a védelmi minisztérium épülete előtt, tiltakozva a tervbe vett haderőcsökkentés ellen. Pieter De Crem védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy "megérti" a tüntetők munkahely-biztonsági aggodalmait, de a haderőreformot akkor is végre kell hajtani.

A belga kormány a költségvetési egyensúly érdekében számos kiadáscsökkentő intézkedést tesz, és ezek részeként 42 ezerről 34 ezerre csökkenti a nemzeti haderő létszámát. Kimutatható ugyanis, hogy a belga védelmi költségvetésből hatalmas összegeket emésztenek fel a személyi és bérköltségek.

A mintegy 19 százalékos létszámlefaragással a jelenleg 2,7 milliárd eurós évi védelmi költségvetési kiadásban mintegy száz millió eurós - tehát nem egészen 4 százalékos - csökkentés érhető el. A hadfelszerelésre költött pénzt úgy akarják átcsoportosítani, hogy kisebb létszámú, de korszerűbben felszerelt katonai erő álljon rendelkezésre nemzetközi békefenntartó műveletekben való részvétel céljára.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. november 16. 06:35
    „Nocsak már ott is rájöttek, hogy a fegyverkezéssel gyarmatosítani drágább mint az arra költendő pénzel felvásárolni és abból gyarmatosítani?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől sztrájkolnak a Finnair pilótái

Hétfőtől sztrájkot hirdettek a Finnair légitársaság pilótái. Tovább olvasom