Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Belehalt sérülésébe a megkéselt szabadkai diák

Szabadka - Meghalt az a szabadkai fiú, akit két héttel ezelőtt megkéseltek a helyi egészségügyi középiskola udvarában a nagyszünet ideje alatt.
A belgrádi kardiológiai klinikai központban ápolták, mivel megsérült a szívburok is. Segíteni azonban nem tudtak rajta. Kómában feküdt két héten át vasárnapig, amikor is beállt a halál. A haláláról szóló közleményt hétfőn adta ki az iskolája.

Először hozták nyilvánosságra a 17 éves áldozat nevét: Momir Milutinovicsnak hívták, a gyilkosság elkövetője pedig a vele egykorú O. O., egy másik középiskola tanulója. Nevét fiatal kora miatt nem közölték. A tett indítékaként egy korábbi veszekedést jelöltek meg. Szóbeszéd szerint különböző belgrádi labdarúgókluboknak szurkoltak, s ez volt az elfajult ellenségeskedés oka, majd a tragikus kimenetelű késelés indítéka. A rendőrség ezzel kapcsolatban nem adott ki közleményt.

A szemtanúk szerint O. O. rövid veszekedés után rántott kést. Szúrásával súlyos sérüléseket okozott Milutinovicsnak. A lépét és a szívét sértette meg a penge. A szabadkai kórházból az első műtét után az újvidéki intézet kardiológiai osztályára, onnan pedig Belgrádba szállították. Többórás műtétet hajtottak végre rajta, ám nem tudtak segíteni a fún. Szabadkán azt beszélték, hogy O. O. azzal a szándékkal kereste fel a nagyszünetben Milutinovicsot, hogy leszámoljon vele. Vagy ő, vagy én - hangoztatta a diáktársai szerint. Tette után nem sokkal a rendőrségre ment, s vallomást tett. Szülei és védőügyvédje, valamint az ügyészhelyettes jelenlétében hallgatta ki a vizsgálóbíró, majd harminc napos vizsgálati fogságot rendelt el ellene.

Olvasóink írták

  • 1. ramsar 2008. április 14. 17:56
    „Ha elég idős volt, hogy gyilkojon, akkor ahhoz is elég idős, hogy kiírják a nevét. Lentebb kellene vinni a büntethetőség korhatárát is, ma nem 14 év fölött tudják csak, hogy mit követnek el...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU felügyelet: Lista a veszélyes gyerekjátékokról

A korábbi évekhez képest tavaly jóval több, legalább 409 játékot minősítettek a gyermekek… Tovább olvasom