Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Befolyásos apja nevét kiabálta a kínai gázoló

Hat év börtönre ítélte az észak-kínai Hopej tartomány bírósága azt a 23 éves férfit, aki egy egyetemi kampuszban ittasan elgázolt két húsz éves lányt, majd a baleset után továbbhajtott, s azt kiáltotta: Apám Li Kang!

Li Csi-míg egyik áldozata a kórházba szállítás után életét vesztette, a másiknak a lába tört.

A Vangtu megyei bíróság három hónappal az eset után hozta meg első fokú ítéletét, amiről vasárnap tájékoztatták a közvéleményt. Egyelőre nem tudni, hogy Li kíván-e fellebbezni. Li a Hopej Egyetem kampuszában éjszaka egy barátjának hazaszállítása közben elsodort két arra haladó egyetemistát, s bár továbbhajtott, a dühös hallgatók és az egyetem biztonsági őrei megállították.

A médiajelentések arról is beszámoltak, hogy Li azt kiabálta: "Apám Li Kang!" A hivatkozott apa Paoting (Baoding) város azon kerületében a rendőrkapitány helyettese, ahol az egyetem is található. Miután mindez felkerült a világhálóra, az ügy fejleményeit egész Kína nyomon követte, az "apám Li Kang" nevű mondat pedig rendkívül gyorsan a "hatalmasok" kiváltságos gyermekeit gúnyoló mondássá vált. A bírósági közlemény szerint az ítéletnél enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy Li töredelmesen bevallotta tettét, családja pedig anyagi kárpótlást fizetett a meghalt, valamint a sérült lány családjának.

Jelentések szerint 460 ezer jüant (14 millió forint) adtak a gyermeküket elvesztő szülőknek és 91 ezer jüant (2,8 millió forint) kapott a sérült egyetemi hallgató családja. Li Kang a kínai központi televízióban (CCTV) még októberben nyilvánosan fejezte ki együttérzését az áldozatok szüleinek, s ígéretet tett arra, hogy a bírósági meghallgatáson nem fogja pozícióját felhasználni fia mentésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felekezetközi erőszak Nigériában

Tizenöten haltak meg a hét végén Nigériában keresztények és muzulmánok közötti összecsapásokban. Tovább olvasom