Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Befalaztak egy bécsi bankot és oda is láncolták magukat

Greenpeace aktivisták falazták be csütörtök reggel egy bécsi bank bejáratát. A környezetvédők még nyitás előtt zárták el a belvárosi pénzintézet ajtajait. Közülük többen össze is bilincselték magukat és így demonstráltak.
A zöldek az ellen tiltakoztak, hogy az osztrák bank is részt vesz a szlovákiai Mohi atomerőmű két új reaktorának beszerzésében. A környezetvédők szerint az erőmű a 70-es évek szovjet technológiájával készült reaktorok és a több mint 20 éves engedélyek miatt nem biztonságos és egy esetleges nukleáris katasztrófa az alig 150 kilométerre fekvő osztrák fővárost is veszélyezteti. Ez a bank fizeti a két új reaktort miközben ők is tudják, hogy elég egy repülőgép szerencsétlenség ahhoz, hogy nukleáris katasztrófa történjen és Bécs mindössze 150 kilométerre van az erőműtől - mondta a Független Hírügynökségnek Jurrien Westerhof a Greenpeace energia szakértője.

Az aktivisták többszöri felszólítás után sem távoztak. Ezért a jelentős túlerőben lévő rendőrök végül egyenként szedték szét az összebilincselt környezetvédőket. Miután mindenkit eltávolítottak, a falat is ledöntötték. A békés demonstráció két és fél órán át tartott. A Független Hírügynökség információi szerint a rendőrök minden résztvevő aktivista adatait felvették de senkit sem vittek be közülük a kerületi kapitányságra.

Olvasóink írták

 • 8. thaibox 2008. március 10. 02:50
  „Köszönöm szépen a szép szavakat, látod így is lehet, nem kell,hogy egyezen a véleményünk mindenben,ahány ember annyi vélemény,ezt tiszteletben kell tartani, vitakozni lehet, csak szerintem ez intelligencia, illetve neveltetés kérdése, azért nem kell a másikat minden fa...nak,már bocsánat, elmondani,mert nem az a véleménye. Minden tiszteletem a tiéd is sajnos kevés ilyen ember van akivel lehet kultúráltan vitatkozni!”
 • 7. narvál 2008. március 09. 23:06
  „thaibox, első számú tévedésük a tudósoknak, hogy használni kezdték az atomreaktorokat, még mielőtt kitalálták volna az atomhulladék tökéletes megsemmisítését. A vadkelettel kapcsolatban, hogy mindenki tegyen róla, hogy igazságosabb és jobb legyen az Élet, örülök hogy megegyezünk. Annak is örülök, hogy kulturált hangnembem vitathassuk meg nézeteinket. Emiatt tiszteletem Neked!”
 • 6. thaibox 2008. március 09. 05:51
  „Két verzió van, vagy te is kimész tüntetni, vagy tanulsz azért,hogy jobb atomerőművet tervezzél, más lehetőség nincs!
  De most tényleg én nem akarok kötekedni, de azt komolyan gondolod,hogy a greenpeace aktivista az jobban tisztába van bár mivel, mint a komoly szakemberek? Szerinted a szakemberek terveznek olyat, amiről tudják,hogy káros, még is megcsinálják, és utána meghibásodik, és beledöglik az egész családja sokad magával, ezt nem gondolod komolyan ugye? Terveznek sok szart ami nem jó, ez igaz, de azok késöbb derülnek csak ki, vmilyen okból,előre nem látható tényezők, de lehet hogy nem istervezési , építési problémából adódóan, de ezt egy hétköznapi ember nem tudhatja jobban egy szakemberekből álló csoportnál, akiknek ugyan úgy van családjuk, gyerekeik minden. Durva mondás de oda nem szarik ahol eszik! Szerinted ha kimennek tüntetni, akkor nem történhet baj, ha nem ott, megtörténik máshol. Vadkelet van mi? Akkor én azt javasolnám, hogy mindenki nézzen körül a saját portáján, és ott tegyen rendet, és tegyen meg mindent azért hogy ne legyen vadkelet, a lelkiismerete legyen tiszta,hogy ő megtett mindent, és akkor talán így lehetne kimászni a Vadkeletis életformából egy jobba!”
 • 5. narvál 2008. március 08. 10:51
  „A Greenpeace aktivisták nagyon tudatában vannak annak, hogy az elavult atomerőmű meghibásodása milyen következménnyel lehet a környezetben, és ők megpróbálnak tenni is valamit a többiekért, akik otthon ülve
  hagyják hogy körülrakják őket atomerőművel is, akár! Amikor az erőmű meghibásodik, akkor rohangálnak tüntetni, ha ki mernek majd menni az utcára, és, ha nem rokkannak bele a sugárzásba. Magyarországhoz is közel van az erőmű, ha baj lenne vele! Amennyi áldozata lenne a sugárzásnak, Ahhoz képest csak egy kis csapat, magárahagyott ember próbálja ellenállásával kifejezni tiltakozását a lehetséges veszély ellen. Valóban hülyék, hallgassonak, mint a többiek, és pusztuljonak is majd, mint ahogy a többiek! A bárányok hallgatnak...ők legalább bégetnek ha veszélyt éreznek! És ezért egészségesebb az életösztönük! Itt igenis, vadkelet van! Aki erősebb, gyorsabb, pénzesebb és lelketlenebb, az győz!”
 • 4. thaibox 2008. március 08. 05:34
  „Körül néztem a világban, mivel a világ különböző helyein éltem és élek, jelenleg Amerikában, ami rendőrök keménységéről fegyelmezettségéről híres, és semmi tolerancia nincs az ilyen greenpeace-es és más hasonló megmozdulásokkal szemben, ez egyátalán nem megengedett! Nem szoktam a durvasághoz, csak egyszerűen nem bírom az ilyen mentalitású erőszakos, ingyenélő, tudatlan embereket, akik megalapozatlanul, mindenféle hülyeségre hivatkozva csinálják a fesztivált! És ez nem Kelet! De még tudnék példákat mondani, hogy mely országokban nem elfogadott ez a stílus ha érdekel!”
 • 3. narvál 2008. március 07. 21:07
  „Thaibox! Látod, ez az igazi Demokrácia! Olvastad? Az osztrák rendőrség felvette az aktivisták adatait, de még csak be sem vitték őket! Ott nem kell félni a rendőrségtől! Úgy látni, ez neked nagyon szokatlan, sajnos, durvasághoz szoktál! Nézz már körül a világban, csak : Keleten a helyzet változatlan! Máshol fejlődött az emberi jogok tisztelete!”
 • 2. Baba_ 2008. március 07. 09:34
  „Mint mindig, ez is relatív, ha a Tubesért tüntetnek, vagy a román aranybányák ellen (cián a Tiszán, emlékszel?), akkor bátor aktivisták, igaz magyarok. Minden lehetséges és semmisem igaz. Konyhafilozófia szakon végeztem, na...;)”
 • 1. thaibox 2008. március 07. 04:45
  „Az összes tahó Greenpeace aktivistát kéne befalazni, megbilincsleve!, szivesen résztvennék benne! Ők mindig okosabbak mindenkinél, szembe mennek a törvénnyel, és marhára ráérnek ilyenekkel foglalkozni! Jó lenne ha elmennének dolgozni ők is! Rosszul vagyok tőlük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görögország NATO-vétóval fenyegeti Macedóniát a neve miatt

Nem jutott dűlőre a NATO további bővítése kérdésében a tagállamok külügyminiszteri értekezlete. A… Tovább olvasom