Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Barack Obama veszte

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nyilvánosságra hozott egy új, majdnem kétórás videofelvételt, amelyben azt jövendöli, hogy a muszlim világ Barack Obama amerikai elnök vesztét okozza.

A Nyugat és a sötét alagút című, arab nyelvű felvétel része azon üzenetek sorának, amelyet a terroristahálózat a szeptember 11-i terrortámadások nyolcadik évfordulójához időzítve jelentetett meg. Kilenc napja tettek közzé egy rövid üzenetet, amelyen Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére beszél.
Csakúgy, mint a korábbi évek évfordulóin nyilvánosságra hozott, hasonlóan hosszú felvételeken, a mostani, kedden megjelent 106 perces anyagban is megszólal szervezet több vezetője, miközben bejátszások láthatók az elmúlt év eseményeiről.

Akárcsak a korábbi felvételeken, az al-Kaida ezúttal is megpróbálja egybemosni Barack Obamát elődjével, George Bush volt amerikai elnökkel, aki Irak és Afganisztán lerohanásával kiváltotta a muzulmánok ellenszenvét. Sok elemző megfogalmazta azt a véleményt, hogy az al-Kaidát riasztja Obama viszonylagos népszerűsége a Közel-Keleten, kiváltképpen azután, hogy júniusban az amerikai elnök Kairóban elmondta az iszlám világhoz szóló korszakalkotó beszédét.

Az al-Kaida második számú vezetője, Ajman az-Zavahri azt üzeni az új felvételen, hogy az Egyesült Államok egy újabb, álszent képében jelent meg, és miközben mosolyog a muzulmán világra, ugyanazt a tőrt szúrja belé, amelyet Bush használt.

"Ha az Isten is úgy akarja, a te végzeted a muzulmán nép kezében lesz, hogy a világ és a történelem megszabaduljon a bűneidtől és hazugságaidtól" - üzeni Zavahri az amerikai elnöknek a kétrészes videofelvétel végén.

Olvasóink írták

  • 3. oaxacaca 2009. szeptember 24. 12:07
    „Ha az infantilis amerikai nép fele,esetleg negyedannyi kőolajat használna, a drága jó OBL és Zavahri kollégája még mindig őrizgetné szépen a kecskéit,ahogy illik.”
  • 2. info2009* 2009. szeptember 23. 13:01
    „Oszama Bin Laden mar 2001 vegen meghalt. Mindenki tudja, aki figyelemmel kiseri az esemenyeket. AL Q... azt jelenti hogy WC, milyen vicces es a CIA talalmanya es ok finanszirozzak mint a talibanokat. Egy mondvacsinalt cirkusz az egesz, hollywoodi diszletben. El ne higgyuk a hollywoodi filmet...”
  • 1. AstarothZ 2009. szeptember 23. 10:43
    „Obama helyében én visszaküldeném azoknak a begyöpösödött barmoknak a Die Hard 1.-4. díszdobozos, rendezői változatát”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentik atom-tengeralattjáróik számát

Nagy-Britannia - Nagy-Britannia kész csökkenteni atom-tengeralattjáróinak számát, ha globális… Tovább olvasom