Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Bajban van és leépít a Philips

Félmilliárd eurós költségcsökkentést hajt végre a magyarországi gyárakkal is rendelkező holland Philips Electronics NV, miután az elektronikai gyártó az utóbbi tíz év leggyatrább negyedévén van túl.

Jelentős veszteséget könyvelt el a Philips holland elektronikai vállalat a második negyedévben, elsősorban tőkeveszteség-leírások, továbbá a világítástechnikai és fogyasztói szórakoztató elektronikai iparágakban tapasztalt alacsony kereslet miatt - közölte a társaság hétfőn.

A holland vállalat 1,34 milliárd eurós nettó veszteséget könyvelt el az áprilistól júniusig terjedő időszakban szemben az előző év hasonló időszaki 259 millió eurós nettó nyereséggel.

A társaság árbevétele az előző évi 5,35 milliárd euróról 5,21 milliárd euróra esett vissza a második negyedévben. Elemzők 59,5 millió eurós nettó eredményre és 5,31 milliárd eurós árbevételre számítottak.

Az időszakban a Philips 830 millió eurós tőkeveszteséget könyvelt el egészségügyi üzletágában, míg a világítástechnikai részlegben 530 millió eurós leírásra kényszerült a gyengébb kilátások miatt.

A vártnál kedvezőtlenebb eredmények ellenére Frans van Houten, a társaság vezérigazgatója 2 milliárd euró értékű sajátrészvény-visszavásárlási programot jelentette be, s meggyőződésének adott hangot, hogy a Philips ismét organikus növekedésnek indulhat, néhány felvásárlással megerősítve.

A vezérigazgató kijelentette: rövid távon nem várható javulás a társaság eredményeit illetően, ugyanakkor a vállalat 2014-ig 500 millióval csökkenti költségeit.

A Philips részvényeivel 0,98 százalékos eséssel 17,195 eurón kereskedtek hétfő délelőtt az amszterdami értéktőzsdén.

A vállalat Magyarországon Székesfehérváron 3D-és televíziókat, míg Tamásiban LED-es világítótesteket állít elő. A társaság 2010. októberi közlése szerint a két gyárban és a központban átlagosan 2.000-2.500 alkalmazottat foglalkoztatnak, de csúcsszezonban akár 3.000 embernek is adnak munkát.

A 3D-és televíziókból tavaly 400-500 ezret állítottak elő. A televíziókhoz magyar alkatrészeket is vesznek, amik értékben átlagosan 30-35 százalékot tesznek ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videóra vették a rendőrök kivégzését: közelről lőtték fejbe őket

A radikális iszlamista tálibok közzétettek egy videofelvételt, amelyen fegyvereseik kivégeznek… Tovább olvasom