Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Az utasok közé ültetik a buszon az ebolás halottakat

Guineában sokan tömegközlekedéssel szállítják haza ebolafertőzésben elhunyt családtagjaikat. A holttesteket felöltöztetik és a többi utas közé ültetik, ami járvány súlyosbodásához vezethet.
Az áldozatok rokonai azért próbálják hazaszállítani elhunyt szeretteiket, hogy a szokásoknak megfelelően otthon készítsék fel lelküket a túlvilágra. A hatóságok figyelmeztetése, miszerint szigorúan tilos hozzányúlni a betegségben elhunytakhoz, több száz éves hagyományoknak mond ellen.

A nyugat-afrikai országban törvény tiltja, hogy a fertőző holttesteket elszállítsák arról a településről, ahol a beteg elhunyt. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a szeretteiket hazaszállítani vágyók ezzel a módszerrel próbálják kicselezni a hatóságokat.

Sokan abban reménykedtek, hogy sikerült megállítani a járvány terjedését Guineában, az elmúlt egy hétben azonban huszonhét új megbetegedést regisztráltak.

A hivatalos adatok szerint az ebolajárvány 2013. decemberi kitörése óta 11 120-an haltak bele a vírus okozta vérzéses lázba Afrikában, az áldozatok tényleges száma azonban ennél jóval magasabb lehet. A fertőzöttek száma 27 ezerre rúg. Sierra Leone és Guinea mellett az időközben ebolamentessé nyilvánított Libériát érintette a legsúlyosabban a járvány.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglanra ítéltek egy londoni taxisofőrt egy iraki merénylet miatt

A férfit azzal vádoltak, hogy évekkel korábban pokolgépeket készített Irakban, amelyeket később az… Tovább olvasom