Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Az USA egymásnak ugrasztja Észak-Koreát és Kínát

Washington figyelmeztette Kínát, hogy csapaterősítést vezényel Ázsiába, ha Peking nem lesz képes megzabolázni szövetségesét, Észak-Koreát
A The New York Times című amerikai napilap idézett egy név nélkül nyilatkozó washingtoni kormányilletékest, aki szerint Barack Obama amerikai elnök figyelmeztetése meggyőzte a Phenjant diplomáciailag és gazdaságilag is támogató Kínát arról, hogy legyen szigorúbb hozzá, és megteremtette a lehetőségét annak, hogy - valószínűleg februárban - felújítsák a Korea-közi tárgyalásokat.

Dél-Korea csütörtökön fogadta el Észak-Koreának a magas szintű katonai tárgyalások folytatására vonatkozó javaslatát, ami nagy áttörést jelent a koreai-félszigeti válság rendezésének folyamatában.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. elemér 2011. január 23. 16:22
  „Kissinger azt mondta hogy Eu.-nak megkellet szokni az USA jelenlétét, és a r....nak is megkell ezt szokni. Moderatornak pedig az én jelenlétemet kell itt megszokni.”
 • 28. elemér 2011. január 23. 13:12
  „150 évig a nyugatiak kibabráltak vagyis meg...<moderálva> öket, érted moderator ? ;))”
 • 27. elemér 2011. január 23. 12:44
  „Én azért vagyok itt mert én többet tudok a nagyvilágbol. Nem azért hogy a korlátoltakkal és elfogultakkal vitatkozzak. Az USA egy nyilt társadalom ahol mindent letárgyalnak és megvitatnak. Ide viszont inglish lengvidzs kell, ami Mo.-n hiányos. Ott legfeljeb kifejezéseket tanulnak vagy vesznek fel, de ha valaminek utána kell nézni akkor besülnek magyarul is meg angolul is. Itt van T.V. interju Kissigerrel online (Charlie Rose). Kissinger 80-szor járt Kinában és ismeri öket mint a tenyerét. Fordittok röviden. Kinai kultura 4000 éves és ebböl 2000 évig jól müködött, gazdagok voltak. Aztán 150 évig a nyugatiak ki..... velük. Most pedig ugy képzellik hogy amit lehet a leggyorsabban vegyék el nyugattol vagyis az amiktol, mielött megint ki..... velük. Ez nem minden kinai véleménye csak egyes vezetöké. Sokezer éves tapasztalatuk inkáb a szigort, mint a bökezüséget igazolja otthol is meg a szomszédokkal is. Ezért a szomszédok is tartanak tölük. Nekik a DNA-jükben van hogy uralják az univerzált, nemcsak a világot. Kina nekik az univerzál közepe volt. Ez persze hülyeség, mert a valóság hogy Kina soha világhatalom nem volt és ilyen törekvéseik nincsenek. Stratégiailag gondolkoznak és a környékben akarnak fontoskodni. Respektet akarnak a világtol, mint a ruszkik. Ha világuradalmi törekvéseik lesznek, akkor viszont meglessz az USA-val a bajuk. USA, ruszki és NATO, India és még sorolhatnám. Semilyen hatalom a történelemben nem nölhet örökké. Kinának is megvannak természetes határai. Fontos hogy szép simán menjenek törekvéseik és tudatában legyenek a határoknak. Igy ez O.K., ha viszont nem igy lessz, akkor megint 150 évig ..... Ezzel tisztában kell öket tenni. Remélem ezzel segitettem. <moderálva trgágár....>”
 • 26. meir 2011. január 23. 08:33
  „Elemer!!
  mirol beszelsz!? NEm kolcsonrol volt ott szo,hanem egy Kozos Uzleti megallapodasrol,amit ugy Obama mint Hu Jintao alairt!! 46 Milliard $ rol van szo!”
 • 25. elemér 2011. január 23. 03:17
  „Ez itt a realitás elöttem picilo pedig nyomta a szó.... Versenyképességben a <moderálva> 27-ek a világranglistán, Mo. kb.45. Miota O.V. az elnök pár fokkal lejjeb csuszott a haladás létráján. Magyaroskodás ott nem elég. Minden tudás alapja az inglish lengvidzs.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Competitiveness_Report#2010-2011_rankings <moderálva..>”
 • 24. elemér 2011. január 22. 23:21
  „Az olajat az amik biztositják maguknak és szövetségeseiknek. Ezzel az arabok tisztában vannak és ez nem titok. Ruszkik is tisztában voltak ezzel. Szaudiak azok akik tudják a csapot nyitni vagy csukni. Nekik van kapacitásuk és a parancsot az amiktol kapják, mikor az szükséges. Amik nélkül becsukhatnának. Az USA vállalatok mindenhol ott vannak ahol pénzt lehet keresni. Föleg ahol nagy pénzt lehet keresni. Rugalmassak és pénzt meg mukaeröt olcsón kapnak. Ez a dollár titka és a pénzügyi piac, szabad vállalkozások aminek az USA a hazája.”
 • 23. szabo1936 2011. január 22. 22:10
  „22Picilo
  Ezert a hozzaszolasert nem fog Nobel dijat kapni!”
 • 22. Piciló 2011. január 22. 19:37
  „Az USA vállalatok természetesen versenyképtelenek, nem fizetnek elég adót, hogy az állam elvégezhesse azt a kevéske feladatát amit a modern világban illik elvállalni egy államban. A sok nótás kedvű, amcsi hízó nem jár élen a munka terén, a fehér sertések meg a hadiiparra koncentrálnak, ahol van dollár bőven. A dollár mögött nem áll egy hatékony gazdaság. A dollár árfolyamának titka, hogy csak dollárért lehet olajat kapni az olajtőzsdén. Persze, ha egyszer egy arab báránykának eszébe jutna, hogy mondjuk euróért megengedje lenyírni az olaját ...akkor úgy járna mint a néhai iraki diktátor:). Ergo, a dollár fedezete az amerikai hadsereg , ez az olajfa(hinta)ló, aki hátát keményen a dollárnak veti. Ez így elég masszív alakzat, de ha egyszer egy tégla meglazul a falóban...”
 • 21. elemér 2011. január 22. 17:14
  „Kinai jancsi találkozott az ami befektetökkel és vállalat vezetökkel. A világ 80%-a windowst használlja a P.C.-n. Igy van ez <moderálva....> is, de 90% windows és software náluk lopott. Azt kérdezte Ballmer jancsitol, hogy miért nem csináll valamit, mert ezt is már régóta kérték. Nemhogy csak softwaret lopnak de minden patentot lopnak és gyártanak ugy mint sajátjukat. Ezt se közvetittik ....Legtöbb illegális a Mexikóiak után az USA-ban ..... Mond ez valamit hogy milyen jó lehet náluk a helyzet. ? ;))”
 • 20. elemér 2011. január 22. 16:53
  „Az USA-nak jobb kölcsönözni mint a kismalacnak, mert a dollár az amit a világkereskedelem használl és az a USA pénze. USA vállalatok versenyképessek és televannak pénzel. A kismalac nehezen kap dollárt mert az állami adósság mellet privát vállalatjai is csórok. Ez persze csak ugy spontán. Mennyivel jobb az USA-nak kölcsönözni ...... Annyival jobb hogy ...... semilyen hitele nincs. Az állami cégek mind állami támogatást kapnak és nem fizetik dolgozóikat. Ezért inkáb a multiknak dolgoznak ..... pláne azok akiknek megy az inglish legvidzs és nyugaton tanultak. Milyen biztossak az ottani külföldi befektetések ? 350 cég van a listán akik papiron jól profitállnak, de a valóságban hazudoznak mert sehol semmi és ez még csak a kezdet, mert repülnek onnan a befektetések.;)) <moderálva...>”
 • 19. Piciló 2011. január 22. 12:54
  „A kínai és amerikai érdekek jelenleg ezer szállal fonódnak össze, mintegy zálogaként a békének. Azonban a kölcsönös bizalmatlanság és gyűlölködés közepette néha a humornak is jut szerep;). Történt, hogy a kínai miniszterelnök amerikai látogatása előtt pár héttel, az általános emelkedett hangulat megteremtése végett, a kínaiak leminősítették az ámerikai államadósságot. Nem a rendkívül divatos és ismert hitelminősítő intézetek felhasználásával, hanem csak úgy egyszerűen nem vásároltak amerikai államkötvényeket. Szalajtottak is mindjárt a jó demokratikus honanyák és honatyák, ugyan tegyék már közhírré, hogy mennyivel jobb az USA-nak kölcsönözni mint Kelet-Európának vagy a buta kismalacnak(PIG). A kismalac meg azóta csak dörzsölgeti a szemét meg a kőháza falát és tényleg elég hülyének érzi magát.”
 • 18. elemér 2011. január 22. 12:39
  „- Milyen nap van ma? - kérdi vonLichthofen társátol.
  - Nem tudom, de ott az újság a kezedben, nézd meg abban!
  - Nem jó, ez tegnapi újság!”
 • 17. blaze 2011. január 22. 09:39
  „vonLichthofen

  Ahelyett hogy oltári baromságokat irkálsz, inkább olvasgass, tanulgass kicsit!
  Az ujgurok már akkor a kínaiak ellen harcoltak amikor Amerikát még fel se fedezték!
  Az ujgor és a tibeti is több ezer éves nagyszerű kultúra!!!
  Ráadásul az ujgurok a magyarokat tradicionálisan rokonaiknak tekintik!
  Amit te itt összehordtál az pedig szégyenteljes!!!”
 • 16. meir 2011. január 22. 09:23
  „14-es!
  most aztan okvetlenul muszaj ebbe is a zsidokat belekeverni ugye? Ki fizet erte??
  1,; a Kina-i kutlura nem regibb mint a zsido!
  2,; erdekes hogy Hu Jintao az USA-ban tett latoagtas alatt-(utana se!!)-egyetlen szot sem szolt errol!!
  3,; Kina vonult be Tibet-be es nem forditva!-es tette mindezt az un,; "kulturalis forradalom" idejen Mao Ce Tung parancsara!!
  4,; az Ujgur-okrol meg olvass csak vissza!! ugy 1/2 eve volt a hajciho!!”
 • 15. nüs 2011. január 22. 07:28
  „vonLichthofen, "a Tibetiek és az Ujgurok még mindig kecske, teve és birkaszarral tapasztott gunyhókban laknának a többezeréves kínai /hosszabb mint a zsidó/ kultura nélkül."
  1. az lehet, de akkor ez szerint felmenti őket a népirtás alól
  2. inkább élek kunyhóban, mint börtönben
  3. nézz utána annak az ujgur, és tibeti kultúrának, csoppet hiányosak az információid, de mondhatnám csöppet hazudozol a témában.
  4. azért kíváncsi lennék hasonló helyzetben te mint csinálnál. Van egy tippem: lelkes talpnyalója lennél a hatalomnak”
 • 14. vonLichthofen 2011. január 21. 20:24
  „blaze and annobon,
  a Tibetiek és az Ujgurok még mindig kecske, teve és birkaszarral tapasztott gunyhókban laknának a többezeréves kínai /hosszabb mint a zsidó/ kultura nélkül.
  Mind az Ujgur mind a Tibeti elégedetlenségeket az USA /és ki még?/ szította és szítja, saját alantas céljai érdekében.
  Mind a két terület Kína része volt már időtlen idők óta, ugyanúgy ahogy Palesztina is arab kézben volt 2000 évig.
  Kína nem irtja az ujgurokat vagy/és a tibetieket, de ha azok véres felkeléseket robbantanak ki, akkor megvédi az érdekeit, és az ott élő Kínai népesség biztonságát.
  A legutóbbi Tibeti /Lhasa/ lázongásokban többszáz Kínai nemzetiségű lakost mészároltak le a nyílt utcán, nemegyszer Buddhista szerzetesnek álcázott terroristák/egy Buddhista szerzetes ilyet nem tesz/.
  Kínai kereskedők házait gyújtották fel, nemegyszer gyerekek égtek benn.

  Kína és a Kínai felügyelet nélkül Tibet és az Ujgur Tartomány a bányászbéka segge alatt volna.”
 • 13. gabmaster 2011. január 21. 19:38
  „Nem lett volna szabad az USA-t felfedezni 1492-ben ráért volna valamikor 3000-körül. :))))))”
 • 12. annobon 2011. január 21. 19:12
  „11-hez: "tibetiek ellen népirtást folytat. Ott miért nem avatkozik be" Valószínűleg azért, mert Tibetben nincs kőolaj és földgáz. Gazdaságilag érdektelen vidék (Himalája kopár sziklás tájai...).”
 • 11. blaze 2011. január 21. 18:34
  „Kína is diktatúra. Az ujgurok, tibetiek ellen népirtást folytat. Ott miért nem avatkozik be az igazság bajnoka, a nagy USA?”
 • 10. annobon 2011. január 21. 17:36
  „Nehogy elemér USA-ja úgy járjon, mint az Ordító egér c. Peter Sellers filmben:
  "Ebben a klasszikus szatírában, Grand Fenwick parányi hercegségének hercege (Peter Sellers) és miniszterelnöke (Peter Sellers) kitűnő tervet eszel ki arra, hogyan mentsék meg országukat a csődtől. A terv a következő: hadat üzenni Amerikának, elveszíteni, majd begyűjteni a háború utáni segélyt. Az egyetlen probléma az, hogy a főparancsnoknak (ugyancsak Sellers) elfelejtik megemlíteni azt az apró részletet, hogy a háborút el kell veszíteni.
  Sellers egy légitámadás gyakorlat idején érkezik New Yorkba, hogy túszul ejtse a híres tudóst (David Kossoff) és asszisztensét (Jean Seberg) és megszerezze az általuk fejlesztett szuperfegyvert. Ekkor azonban szembe kell nézni az új problémával: mi legyen akkor, ha megnyerik háborút."”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pakisztánban megölték a Mol két helyi alkalmazottját

Pakisztánban fegyveresek csütörtökön megtámadták a Mol magyar olajvállalat helyi leánycégének az… Tovább olvasom