Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az SNS hazarendelné Szlovákia budapesti nagykövetét

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) nehezményezi, hogy a pozsonyi diplomácia eddig nem kellő eréllyel kezeli Sólyom László szerbiai kijelentéseit, miszerint a szlovákiai magyar iskolákban idegen nyelvként kellene oktatni a szlovák nyelvet.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) nehezményezi, hogy a pozsonyi diplomácia eddig nem kellő eréllyel kezeli Sólyom László szerbiai kijelentéseit, miszerint a szlovákiai magyar iskolákban idegen nyelvként kellene oktatni a szlovák nyelvet.

"A szlovák diplomáciának lényegesen keményebben kellene reagálnia ezekre a nyilatkozatokra. Bár a kormányfő már reagált, de véleményem szerint nagyon finoman és tapintatosan" - jelentette ki Ján Slota, az SNS elnöke pártja csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén.

"A külügyminiszternek már régen vissza kellett volna hívnia nagykövetünket Szlovákiába, s ha tényleg nem fejeződnek be ezek a kemény támadások és sértések a magyar politikusok részéről, akkor a nagykövet úrnak itthon is kellene maradnia" - hangoztatta Slota, aki durva Szlovákia ellenes támadásnak minősítette a magyar államfő múlt heti kijelentéseit.

Anna Belousovová, az SNS első alelnöke szerint Sólyom más szavakkal, de ugyanazt mondja, mint amit a Jobbik EP-képviselője, Szegedi Csanád hangoztatott Szlovákia címére.

"Ugyanazt mondják, csak más szavakkal. Ez bizonysága annak, hogy Magyarország hivatalos politikája a szélsőségesség, a nacionalizmus és a sovinizmus politikája" - jelentette ki a politikus. Szlovákia esetében szerinte a cél az, hogy a Dél-Szlovákiában élő magyarok autonómiához jussanak, és csatlakozhassanak Magyarországhoz.

Belousovová ezért ismét felszólította a külügyminisztert, próbálja megakadályozni, hogy Magyarország 2011-ben az Európai Unió soros elnöke lehessen.

Ugyanakkor azt is szorgalmazta, hogy Szlovákia erősítse meg együttműködését Romániával és Szerbiával, tehát a volt kisantant államaival, amelyek Budapest részéről hasonló támadásoknak vannak kitéve, mint Szlovákia.

Olvasóink írták

 • 8. elihu 2010. március 23. 12:56
  „Gondolkodjál már öreg meir! Az itteni tótok mindig is MO-on éltek. Tehát itt mindig is a magyar volt az államnyelv. Felvidék Trianon után került idegen kézbe, az ottani magyarok feje felett hirtelen megváltozott az államnyelv. Jogos lenne hogy a saját anyanyelvüket a saját szülőföldjükön (hisz mindig is ott voltak) használhatnák. Természetesen ha be akarnak illeszkedni a "megszállók" közé a nyelvüket el kell sajátítani. Ezért kell tanulniuk mint idegennyelvet! Felfogtad már végre????”
 • 7. meir 2010. március 23. 11:01
  „6-os!!
  mar miert lenn provokacio??
  mint "ellenlepes" azthiszem "ez" varhato a Fico kormany reszerol!!!”
 • 6. elihu 2010. március 22. 13:25
  „Meir! Már megint provokálsz! Mi lenne a válasz. Hát akkor a szlovákok tanulják idegennyelvként a magyart. Kit érdekel hogyan mondjuk. Csak azért nem áll meg az állításod, mert Magyarország mindig Magyarország volt, de a Felvidék nem volt mindig Szlovákia! Hoppá!
  Hehe08! Nincs igazad, van történelmük! Ha akarod elküldöm smsben a bővített változatot! :)))”
 • 5. janika 2010. március 22. 12:55
  „Szerintem senkinek sem hiányozna, ha haza hívnák! Eggyel kevesebb lenne az ingyen élő !”
 • 4. hehe08 2010. március 18. 20:51
  „ne bántsd őket......nehéz ám nekik..... történelem nélkül..... :)”
 • 3. Dr.Horváth 2010. március 18. 14:17
  „Érdekes. Engem egyáltalán nem zavana, ha hazai nemzetiségek a magyar nyelvet idegennyelvként tanulnák. A lényeg, hogy tanulják meg az ország nyelvét, egyáltalán nem válik kárukra. Se a magyaroknak a szlovákot megtanulni, se az ittenieknek a magyart.
  Megint előtört a kisebbségi komplexus a szlovák politikusokból.”
 • 2. meir 2010. március 18. 14:10
  „Na es ha a szlovakok erre azt valaszoljak,hogy a szlovak anyanyelvu magyarorszagi iskolakban Idegen nyelvkent kell oktatni a Magyart??
  Arra mi lesz a valasz??
  Mert a ketto egy es ugyan az!!!”
 • 1. Ghomby 2010. március 18. 12:30
  „Végre egyszer jól szólt Sólyom. Ezeknek a nyomorékoknak meg persze az már nem tetszik, ha olyan kijelentés hangzik el, ami az ő önbecsülésüket úgymond "sértik".
  Tökéletesen igaza van, a magyar területeken élőknek az anyanyelve a magyar, és nem a szlovák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lavinabalesetben meghalt nyolc ember

Lavinabalesetben meghalt legalább nyolc ember Tádzsikisztánban - közölte csütörtökön a rendkívüli… Tovább olvasom