Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az ISIS feltörte a hadsereg Twitter- és YouTube-fiókjait

Az oldal lekapcsolásáig katonai iratok jelentek meg. A Pentagon egy tisztségviselője szerint az ügy kínos, de nem jelent biztonsági kockázatot.
Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet nevében fellépő hackerek törték fel hétfőn az amerikai hadsereg közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) Twitter- és YouTube-fiókját.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője kijelentette, hogy a behatolás mértékét egyelőre vizsgálják. A CENTCOM mindkét érintett közösségimédia-szolgáltatását felfüggesztették.

A CENTCOM Twitter-oldalán egy időre, annak lekapcsolásáig katonainak látszó iratok jelentek meg, amelyek katonai vezetők címét és telefonszámát, valamint olyan felvételeket is tartalmaztak, amelyek állítólag kínai és észak-koreai katonai állásokról készültek. A Pentagon egy tisztségviselője szerint az ügy kínos, de nem jelent biztonsági kockázatot.

"Allah, a legkönyörületesebb és legirgalmasabb nevében a KiberKalifátus folytatja a KiberDzsihádot" - jelent meg egyebek között a CENTCOM Twitter-oldalán.

A hackerek arra figyelmeztették az amerikai katonákat, hogy "nézzenek a hátuk mögé", a CENTCOM videói közé pedig két IÁ-anyagot töltöttek fel.

A CENTCOM volt az iraki és az afganisztáni hadműveletekért felelős amerikai parancsnokság, amely jelenleg az IÁ állásai ellen Irakban és Szíriában folytatott légicsapásokat irányítja.

A hackertámadás éppen azon a napon történt, amikor Barack Obama elnök új javaslatokat terjesztett elő az internetes csalás elleni harccal és a digitális magánszféra védelmével kapcsolatban. Az elnök a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságban elmondott beszédében egyebek között rámutatott, hogy a közelmúltban végrehajtott online betörések során kibernetikai bűnözők mintegy 100 millió amerikai személyes adataihoz fértek hozzá.

Obama előterjesztése értelmében a cégek felelősséggel tartoznak a fogyasztók adatainak ellopása esetén. Az elnök javaslatot tett egy fogyasztói adatvédelmi törvényre is, amely lehetővé tenné annak ellenőrzését, hogy a vállalatok milyen adatokat próbálnak beszerezni az egyes személyekről és átláthatóbbá tenné a cégek ez irányú tevékenységét.

Az elnök egyúttal közölte, hogy 75 amerikai nagyvállalat, köztük J.P. Morgan Chase & Co., a Bank of America, az Apple, a Microsoft és a Houghton Mifflin Harcourt önkéntes lépéseket tett ügyfeleik, köztük a diákok adatainak biztonsága érdekében.

A kibernetikai biztonság ügye sajtóértesülések szerint nagy hangsúlyt kap majd az elnöknek az unió helyzetéről január 20-án elmondandó éves beszédében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

94 iPhone-t ragasztott a testére az ügyetlen csempész

Végül lebukott, mert a közel száz készülék miatt furcsán lépkedett. Tovább olvasom