Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az ikertornyok romjai alól előkerült magyar zászlót avattak

USA - Az ENSZ közgyűlés 63. ülésszakán New Yorkban tartózkodó Göncz Kinga külügyminiszter a magyar főkonzulátus dísztermében tartott fogadás keretében felavatta azt a piros-fehér-zöld magyar zászlót, amelyet a World Trade Center romjai között találtak.

Az eseményen részt vett és felszólalt George Pataki, New York állam magyar származású volt kormányzója, és üzenetet küldött Michael Bloomberg New York City polgármestere is az eseményre.A 2001. szeptember 11-én leomlott World Trade Center (WTC) romjai alatt talált magyar zászlót a New York-i rendőrség 2006. január 24-én adta át a magyar külképviseletnek. Polgár Viktor főkonzul tájékoztatása szerint azóta vártak a méltó alkalomra, amikor a magyar zászlót felavathatják a főkonzulátus épületében.

A WTC lerombolása után a Staten Islandre átszállított és ott átvizsgált maradványok között 30 másik, azonos méretű (120x180 cm) zászlót, vagy annak darabjait találták meg. Ebből arra lehet következtetni, hogy a megtalált magyar zászló vélhetően a WTC tetőkilátójához vezető belső folyosón elhelyezett nemzeti zászlók egyike volt. A maradványok átvizsgálásával foglalkozó részleg a személyes tárgyak azonosítása után 2006. elején jutott el a zászlók azonosításához és az érintett külképviseleteknek való átadáshoz. A zászlót a Főkonzulátus bekereteztette, és azt a külképviselet reprezentációs termében, az átadást megörökítő felirattal helyezte el.

 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdasági válság az USA-ban: Mégsincs megegyezés

USA - Nem született megállapodás csütörtök éjjel a Fehér Házban tartott tanácskozáson, amelyen… Tovább olvasom