Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Az ifjúsági munkanélküliség megoldása az EU-csúcs fő témája

Az unió foglalkoztatási csúcstalálkozóján Orbán Viktor is részt vesz.
A fiatalok körében tapasztalható nagyarányú munkanélküliség megoldásáról tanácskoznak szerdán Milánóban az Európai Unió állam- és kormányfői. Az unió foglalkoztatási csúcstalálkozóján Orbán Viktor magyar kormányfő is részt vesz.

Nem ez az első hasonló találkozó: az uniós vezetők tavaly Berlinben és Párizsban egyeztettek az uniós foglalkoztatottság kérdéseiről. Mivel korábban Brüsszel elindított néhány, az ifjúsági munkanélküliség felszámolását célzó programot, a milánói találkozón jobbára az egyes kezdeményezések hatékony megvalósítására és az ezekkel összefüggésben bevezetett strukturális reformokra összpontosítanak majd a résztvevők.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke kedden arra szólította fel az EU-tagállamokat, hogy törekedjenek a munkanélküliség elleni küzdelem érdekében kidolgozott programok megvalósítására. Barroso kijelentette: az európaiaknak a jövőhöz reményre van szüksége. "Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, a tagországoknak teljesíteniük kell korábban vállalt költségvetési hozzájárulásaikat" - tette hozzá.

Andor László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős biztos kedden azt hangsúlyozta, hogy az egyes EU-országok reformtörekvései alacsony hatásfokot mutatnak, különösen az ifjúsági munkanélküliség leküzdése területén. Andor László mindenesetre bízik az úgynevezett ifjúsági garancia sikerében. Ennek keretében a 25 év alatti fiatalok négy hónapon belül munkához, szakmai gyakorlathoz vagy képzési lehetőséghez juthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észak-Korea először ismerte el, hogy munkatáborokat tart fenn

Az őrök saját csecsemőjük megölésére kényszerítik az anyákat, a béka és a patkány pedig már… Tovább olvasom