Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Az idei első kivégzés az Egyesült Államokban

Kivégeztek egy rabot az Egyesült Államokban, aki azzal fenyegetőzött, hogy nem hagy fel a gyilkolással, ha nem hajtják végre rajta az ítéletet.
Kivégeztek egy rabot az Egyesült Államokban, aki azzal fenyegetőzött, hogy nem hagy fel a gyilkolással, ha nem hajtják végre rajta az ítéletet. Ez volt az első kivégzés az idén az USA-ban.

Robert Gleason Jr. egy 2007-es emberölés miatt életfogytig tartó büntetését töltötte, 2009-ben azonban végzett cellatársával, így már halálos ítélet várt rá. Azóta azzal fenyegetőzött, hogy tovább gyilkol a börtönben, ha nem végzik ki. Mivel a rendszer szerinte nem működött elég gyorsan, 2010-ben egy másik rabot is megfojtott.

A mostani az idei első kivégzés volt az Egyesült Államokban. Gleason a Virginia állambeli Greensville megyei börtönben raboskodott, a hatóságok helyi idő szerint szerda este 9 óra után villamosszékbe ültették.

A 42 éves férfi maga döntött a villamosszék mellett, 2010 óta ő volt az első, aki az ítélet-végrehajtásnak ezt a formáját választotta. Virginiában és az Egyesült Államok további kilenc szövetségi államában a halálra ítéltek választhatnak a villamos árammal vagy az injekcióval való kivégzés között.

Gleason szembeszállt egykori jogi képviselőinek minden arra irányuló próbálkozásával, hogy leállítsák a kivégzést. Az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta: megérdemli a halált azért, amit tett.

Az Egyesült Államok tagállamai közül csak 16-ban és Washington
D.C-ben nincs halálbüntetés.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németország hazaszállítja külföldön tárolt aranykészletének egy részét

Nyolc év alatt hazaszállítja külföldön tárolt aranykészletének egy részét a Bundesbank és így 50… Tovább olvasom