Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az FBI nem keresi tovább Jimmy Hoffát

Lezárta a kutatást a 38 éve eltűnt szakszervezeti vezető, Jimmy Hoffa maradványai után szerdán az FBI.
Lezárta a kutatást a 38 éve eltűnt szakszervezeti vezető, Jimmy Hoffa maradványai után szerdán a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Az FBI egy új információ nyomán hétfőn munkagépekkel kezdett el felásatni egy Detroit külvárosában lévő mintegy félhektáros gazos telket, 32 kilométerre attól a helytől, ahol Hoffát utoljára életben látták, de a kutatás nem vezetett eredményre.

Robert Foley, az FBI tisztségviselője közölte, hogy a helyszínen nem találtak emberi maradványokat, sem pedig olyan bizonyítékokat, amelyek összefüggésbe hozhatók lennének Hoffa eltűnésével. A háromnapos munkában 40 FBI-ügynök vett részt.

Az FBI az elmúlt évtizedek alatt ezernyi nyomnak járt utána eredmény nélkül. A szövetségi nyomozók ezúttal egy 85 esztendős ismert maffiózótól, Anthony Zerillitől kaptak új tippet, amelyet hitelesnek tartottak. Zerilli beszámolója szerint a megkötözött Hoffát, akinek a száját is kipeckelték, kocsival vitték a helyszínre, ahol egy ásóval leütötték, és élve egy betonlap alá temették.

Hoffa 62 esztendős volt, amikor eltűnt. A szakszervezeti vezérről, aki harcosan védte a tagok érdekeit, ugyanakkor a maffiával is lepaktált, számos könyv született, életéről Jack Nicholson főszereplésével 1992-ben film készült.

Hoffa 1957 és 1971 között vezette a fuvarozók szakszervezetét, elnöksége utolsó éveiben csalásért és megvesztegetésért elítélték, börtönbe került, ahonnan Nixon elnöki kegyelmével szabadult. 1975-ben egy Detroit-környéki étteremből tűnt el, ahol egy New Jersey-i szakszervezeti vezetővel és a detroiti maffia egyik vezetőjével volt találkozója. A hatóságok régóta sejtik, hogy a szervezett bűnözés állhat Hoffa meggyilkolása mögött.

Legutóbb tavaly szeptemberben járt utána az FBI egy információnak, amely arra utalt, hogy Hoffát egy Detroit környéki kertben temették el, de a korábbiakhoz hasonlóan az a nyom is hamisnak bizonyult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellebbezés elutasítva! - Berlusconi bajban

Az olasz alkotmánybíróság szerdán elutasította Silvio Berlusconinak, a jobbközép Szabadság Népe… Tovább olvasom