Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Az EP-képviselők az olasz ujjlenyomat-gyűjtés ellen vannak

Olaszország - Az Európai Parlament több mint száz képviselője látta el szerdán ujjlenyomatával azt a petíciót, amelyben az ellen tiltakoznak, hogy az olasz kormány ujjlenyomatot venne az Olaszországban élő roma gyerekektől. Roberto Maroni olasz belügyminiszter korábban azt mondta: a Vöröskereszt és a rendőrség segítségével vinnék véghez a tervet.
A 120 európai képviselő petíciójában felszólítja az olasz kormányt és az olasz hatóságokat, hogy ne gyűjtsék az olaszországi romák ujjlenyomatait, amíg az Európai Bizottság ki nem vizsgálja az ügyet. Ez nyilvánvalóan etnikai és faji alapú diszkriminációnak minősül ugyanis - közölték a politikusok. Elfogadhatatlan, hogy megsértik a romák alapvető jogait, és bűnözőkként kezelik őket - jelentették ki a képviselők. A tiltakozást az Európai Parlament egy olasz kommunista képviselője szervezte. Roberto Maroni olasz belügyminiszter még június végén mondta egy parlamenti bizottságnak, hogy a roma gyerekektől ujjlenyomatot akarnak venni, hogy "megelőzzék az olyan jelenségeket, mint a kéregetés". Azok a szülők, akik iskola helyett az utcára küldik a gyerekeket, elvesztenék felügyeleti jogukat - magyarázta a miniszter. A politikus azt mondta, a Vöröskereszt és a rendőrség segítene az ujjlenyomatok begyűjtésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmányellenes a román törvény a vidám hírekről

Románia - A román alkotmánybíróság szerdai határozata szerint alkotmányellenes az a törvény, amely a rádió- és tévécsatornákat arra kötelezné, hogy azonos arányban közöljenek "jó" és "rossz" híreket. Tovább olvasom