Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az egyiptomi lakosság többsége a katonai kormányzat visszatérését akarja

Az egyiptomiak nagy többsége szerint az jelentené a kiutat a jelenlegi belpolitikai válságból, ha a katonák visszatérnének a hatalomba - ez derül ki az Ibn Haldún szociológiai kutatóközpont felmérésének vasárnap közzétett eredményéből.
Az ország különböző részeiből való kétezer ember négy változat közül választhatott azt illetően, hogyan lehetne véget vetni az iszlamisták és ellenfeleik közti, zavargásokkal kísért hatalmi harcnak: egységkormánnyal, hamarosan megtartandó parlamenti és elnökválasztással, katonai hatalomátvétellel egy átmeneti időszakra, vagy olyan elnöki tanács létrehozásával, amelyben az ellenzék is részt vesz. A megkérdezettek 82 százaléka a katonai változatra voksolt.

A hadsereg vezetése 2011 februárjában, napok óta tartó tömegtüntetések után lemondásra kényszerítette Hoszni Mubarak addigi elnököt. Ezután katonai tanács vette át a hatalmat, majd fokozatosan átadta azt a nép újonnan megválasztott, többségükben az iszlamista pártokhoz tartozó képviselőinek, mindenekelőtt a Muzulmán Testvériségből jövő Mohamed Murszi elnöknek.

Azóta egymást érik a tüntetések és erőszakos utcai megmozdulások. A bűnözés erősen megnőtt, az egyiptomi valuta pedig veszített értékéből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbe került három olasz képviselő

Az új olasz törvényhozás megalakulásával elveszítették mentelmi jogukat a korábbi képviselők, akik… Tovább olvasom