Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Az azerbajdzsáni Állami Olajalap nem tervezi magyar államkötvény vásárlását

Az azerbajdzsáni Állami Olajalap (SOFAZ) nem tervezi, hogy magyar államkötvényeket vagy más pénzügyi eszközöket vegyen - ezt a alap hozta nyilvánosságra hétfőn egy közleményben.
A rövid, mindössze 4 soros dokumentum szerint "a magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami Olajalapja hivatalosan bejelenti, hogy a SOFAZ nem fontolgat semmilyen beruházást államkötvényekbe, vagy más pénzügyi eszközökbe Magyarországon." Az olajalap a közleményben az ilyen hamis információk tisztázását sürgeti a SOFAZ-nál, még mielőtt azokat bárki publikálná.

Az esetleges azeri kötvényvásárlásról szóló híresztelések augusztus elején bukkantak fel: ekkor jelentette a Reuters hírügynökség, hogy Magyarország török és azeri pénzintézetekkel tárgyalt helyi valutában denominált magyar államkötvény-kibocsátásról. A hírrel kapcsolatban az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) az MTI-vel közölte: "a magyar állam az IMF/EU tárgyalások sikeres lezárása előtt nem tervezi külföldi devizában denominált állampapírok nyilvános kibocsátását". Ugyanakkor az ÁKK azt is közölte: a kormány által meghirdetett keleti nyitás jegyében az ÁKK a forrásbevonási lehetőségeket vizsgál több olyan állampapír-piac esetében is, ahol eddig még nem szerepelt kibocsátóként.

Augusztus 23-án a Figyelő írt arról, hogy Azerbajdzsán 2-3 milliárd euró értékű magyar államkötvényt vásárolna, török közvetítéssel. Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese ezt követően cáfolta, hogy a kormány azeri kötvényekkel próbálna 3 milliárd eurót bevonni, ezzel akarván mérsékelni az ország IMF-függőségét. Amikor azonban a múlt pénteken Magyarország kiadta a jelentős olaj- és földgázkészletekkel rendelkező Azerbajdzsánnak a "baltás gyilkost", Ramil Safarovot, akit otthon azonnal kegyelemben részesítettek, s hősként ünnepeltek, ismét csak elhangzottak olyan találgatások, hogy Azerbajdzsán mindezt 2-3 milliárd euró értékben magyar államkötvények vásárlásával hálálhatja majd meg.

Olvasóink írták

 • 15. pozdorja 2012. szeptember 04. 15:59
  „Nem tudok vitázni az érveiddel Totya, mert nincsenek. Ja és a "rengeteg video van a youtubeon"-hoz külön gratulálok. Rendkívül hiteles forrásokra támaszkodsz bizonyára.”
 • 14. Batistuta 2012. szeptember 04. 15:45
  „Sokat segítenél az itt kommentelőknek, ha röviden összefoglalnád a teóriádat, Totya. Aztán ha ezek után is fel akarja valaki nyitni a szemét, majd megnézi a linkjeidet.”
 • 13. Totya 2012. szeptember 04. 14:28
  „pozdorja, megint nem tájékozódtál, csak fújod azt, amit fúj a média. Számodra komoly trauma kell ahhoz, hogy elkezdj gondolkodni (pontosabban józanul és érdek nélkül lásd meg a dolgokat), vagy tán már az sem elegendő.”
 • 12. pozdorja 2012. szeptember 04. 13:23
  „Köszönöm Totya! Felnyitottad a szemem. Rájöttem hogyan kell gondolkodni.
  A Man in black című filben hangzott el: Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus.
  Márpedig itt nagy tömegekről van szó, és hiába linkelgetsz weboldalakat (ahol vagy az igazság van leírva, vagy ugyanolyan maszlagot etetnek Veled is) ha az emberek nagy tömege emiatt az ügy miatt beszántaná Magyarországot ha tehetné.
  Nem különösebben érdekel hogy 1, 2 vagy akár 100 bűnözőt kell eltartanunk, vagy átadnunk a saját országának. Az érdekel hogy a kormányunk olyan ostoba hibákat követett el, amitől Magyarország közmegítélése jelentősen romlott, és itt a hangsúly a közmegítélésen van. A hatalmasok, oligarchák, befolyásos emberek, stb... (akik szerinted léteznek, én meg túl ostoba vagyok hogy ezt felfogjam) meg úgyis tudják mi áll a háttérben és majd eldöntik hogy tesznek-e valamit vagy nem.
  Csak hogy segítsek megérteni mi a problémám.”
 • 11. mir 2012. szeptember 04. 13:22
  „Hát ezt becumizták! Megérte?”
 • 10. Stewe69 2012. szeptember 04. 13:11
  „Nem vesznek kötvényeket, direktben utalnak,csak nem Magyarország számlájára!”
 • 9. öröksoproni 2012. szeptember 04. 12:46
  „Mindentől függetlenül, de tényleg. Függetlenül attól, hogy pénz reményében engedték el vagy ennyire tufák, hogy nem ismerik az azerbajdzsán-örmény konfliktust...mindegy. Vajon Amerika, európai országok, nem engedtek-e szabadon már számtalan terroristát, gyilkost, pénzért vagy csupán politikai alku keretében? Dehogynem. Akkor most megint miért verik a nyálukat?”
 • 8. Dwatson 2012. szeptember 04. 11:33
  „Szóval akkor tervezi!”
 • 7. Totya 2012. szeptember 04. 10:58
  „http://komlomedia.wordpress.com/
  http://emberiseg.hu/
  http://www.vntv.hu/
  És rengeteg video a youtube-on.
  Nem kell elhinni, csak meghallgatni. Aztán elgondolkodni azon, hogy amit eddig hittél azt miért is hitted el?”
 • 6. Totya 2012. szeptember 04. 10:53
  „Onnét, hogy a reakciód tipikus, mellőz minden gondolkodást, józanságot, ahogyan a külföldi megkérdezetteknek is, ha beveszik azt, amit az a média sulykol, melyet azok manipulálnak, akik valóban mozgatják a szálakat. Ne érdekből szemléld a dolgokat!
  Az összeesküvés elméletekből egyre többet ismernek be és nyert bizonyítást. Tájékozódj, kutakodj, de ne itt, és használd a józan eszedet!”
 • 5. Batistuta 2012. szeptember 04. 10:43
  „Kik mozgatják a szálakat, Totya? Kiváncsivá tettél. Egyébként meg majd megoldják fű alatt az ellentételezést, ahogy a líbiaik is tették a Lockerbie merénylet elkövetőjének kiengedésekor Nagy-Britannia felé. Orbán nyilván nem fogja azt válaszolni újságírói kérdésre, hogy "Igen. Volt titkos megállapodás." Ennyire talán még nem dilettánsak. Vagy igen?”
 • 4. pozdorja 2012. szeptember 04. 10:36
  „Totya, honnan tudod milyen állapot van az én fejemben? Röntgenszemű-e vagy?
  Lehet itt összeesküvés elméleteket szőni, de a cselekmény eredménye nem vitatható. Kérdezzünk csak megy ezer úgynevezett "nyugat európai" állampolgárt, mi jut eszébe most Magyarországról. Meg fogsz lepődni, mennyire nem lesz meglepetés...”
 • 3. Totya 2012. szeptember 04. 09:54
  „Sok észlény, nem a kormányt védem, de borzalmas állapot van a fejekben. Oda állnak és húznak itt is, akik egy gyilkost szabadon engednek, ünnepelnek és hősként tisztelnek, előléptetnek. Hogy hazudtak-e nem tudni, de az erkölcsük hiánya tisztán látszik a gyilkos ünnepléséből is. Az Unió úgyszintén "érdekes" ebben a kérdésben is.
  Egyébként sokkal alantasabb szándékok vannak a háttérben. Pl. ideszólt valaki szálmozgató, hogy küldjük haza a gyilkost. A szálakat nem az itteniek mozgatják ez nem is lehet kérdés már 2012-ben, csak azoknak akik beveszik a fősodratú médiák agymosásait.
  Ha bezzeg maradt volna itt a gyilkos és jön egy cikk, hogy itt kap teljes ellátást az adófizetők pénzéből egy külföldi gyilkos évek óta, akkor meg miért nem küldjük haza, ugye kedves okostojások?”
 • 2. abszurdisztán 2012. szeptember 04. 09:30
  „Ilyen dilettáns, buta , ostoba emberek képviselik hazánkat... járatnak le bennünket ország-világ előtt .... Selmeczi szintjére süllyed az ország ... Segítség !!!”
 • 1. pozdorja 2012. szeptember 04. 07:18
  „Na ugye. Nem kell itt pletykálgatni hogy pénzért adták át a gyilkost.
  Ingyen és bérmentve járatta le magát az ország vezetése. Annyira hülyék hogy még egy kis hasznot sem hozott az ügy nekünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hezbollah vezetője szerint Irán amerikai bázisokra mérhet csapást, ha Izrael megtámadja

A radikális libanoni síita szervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszralláh sejk szerint ha… Tovább olvasom