Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az Arany Hajnal újabb képviselőit helyezték előzetes letartóztatásba

A neonáci párt ellen az után indult nyomozás, hogy egy híve meggyilkolta Pavlosz Füszasz antifasiszta rapénekest.
Előzetes letartóztatásba helyezték Görögországban szombat este az Arany Hajnal nevű neonáci párt újabb két képviselőjét. Egy harmadik parlamenti tag szintén megjelent a bíróság előtt, hamarosan az ő ügyében is döntés születik.

A párt 18 parlamenti képviselője közül hármat már korábban letartóztatásba helyeztek, köztük Nikosz Mihaloliakoszt, a párt vezetőjét.
Az előzetes letartóztatás előreláthatólag addig tart, amíg a bíróság nem ítélkezik bűnösségükről.

A párt ellen az után indult nyomozás, hogy egy híve meggyilkolta Pavlosz Füszasz antifasiszta rapénekest. A hatóságok azzal kapcsolatban vizsgálódnak, hogy az Arany Hajnalnak szervezeti szinten is köze volt-e ehhez a gyilkossághoz. A párt tagadja ezt és politikai lejárató kampányt gyanít az ügy mögött.

Görög sajtójelentések szerint a szombati athéni bírósági eljárás során meghallgatott tanúk azt mondták, hogy a most vád alá helyezettek közül Jorgosz Jermenisz volt az egyik főszereplője a bevándorlók elleni görögországi támadásoknak. Társai közül Panajótisz Iliopuloszt is letartóztatásba helyezték, míg Sztatisz Bukurasz sorsáról vasárnapra halasztották a döntést.

A beszámolók szerint a bírák előtt mindhárman tagadták, hogy az Arany Hajnal bűnszervezet lenne, vagy saját kommandókkal rendelkezne.

Az Arany Hajnal nemrégiben jelezte, hogy az ügyet az Emberi Jogok Európai Bírósága elé kívánja vinni.

A szombati meghallgatás alatt a szélsőségeseket támogatók mintegy 150 fős csoportja tüntetett az illetékes athéni bíróság épülete előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordközeli évet zárt tavaly a horvát turizmus

A horvát turisztikai szakemberek elégedettek a számokkal, és az idén rekordbevételt várnak. Tovább olvasom