Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Az Arab Liga felfüggesztette Líbia részvételét a szervezet ülései

Az Arab Liga felfüggesztette Líbia részvételét a szervezet ülésein - jelentették be az Arab Liga rendkívüli találkozóján Kairóban.
Az Arab Liga Tanácsának közleménye szerint a líbiai küldöttség a pánarab szervezethez tartozó egyéb testületek ülésein sem vehet részt "mindaddig, amíg a líbiai hatóságok nem fogadják el a nép követeléseit", és nem garantálják biztonságát.

A 22 országot tömörítő Arab Liga Tanácsa kedden Kairóban ülésezett. A testület jogosnak tartja, hogy az arab népek szabadságot, demokratikus változásokat, fejlődést és igazságosságot akarnak. A tanácskozás résztvevői azt javasolták a külügyminisztereknek, hogy március 3-i kairói ülésükön vegyék fontolóra Líbia tagságának felfüggesztését.

Az Arab Liga éppen akkor ülésezett, amikor Moammer Kadhafi líbiai vezető kijelentette, hogy a "forradalom vezetője" marad hazájában. Az észak-afrikai országot közel 42 éve vezető Kadhafi a televízióban közvetített beszédében kijelentette, hogy nem hagyja el Líbiát, inkább mártírhalált fog halni. Felszólította a hadsereget és a rendőrséget, hogy vonja ellenőrzése alá a helyzetet.

Olvasóink írták

 • 3. elemér 2011. február 23. 08:32
  „Diederik Vandewalle of Dartmouth College & Barbara Plett, BBC´s UN Correspondent szakértöi véleménye 1 kattintás. Inglish lengvidzs;))

  http://www.charlierose.com/view/interview/11493”
 • 2. vienna 2011. február 23. 03:04
  „Hölgyeim és Uraim, az újság neves közel-keleti szakértőjének véleményét olvasták!”
 • 1. elemér 2011. február 22. 22:42
  „Hadsereg ott nincs vagyis minimális, mivel Kadhafi ilyesmit nem akart. Ott ÁVH vagyis biztonsági szervezet van, ami hatalmon tartja. Ez pár ezer tagbol áll és pár napon bellül lerohanhatja a nép. Vagy mészárlás lessz ennek a vége vagy egy bukfenc. Kadhafi már érdeklödik Venezuelában és menti a vagyonát. Ruszki és Kina ellenez mindenféle beavatkozást. Mondja a szokásossat, majd az Amik vagy a izlamisták elviszik az olajat. A népnek ott idáig se volt sok köze az olajhoz.(BBC)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több ország szervezi meg állampolgárai kimenekítését

Egymás után jelentették be kedden a világ országai, hogy megszervezik vagy már meg is kezdték… Tovább olvasom