Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Az amstetteni rém pincéje potenciális halálcsapda volt

Ausztria - A háznál vizsgálatot végző szakértők megcáfolták az amstetteni rémként elhíresült Josef Fritzl azon állítását, miszerint a pince ajtaja automatikusan kinyílt volna, ha ővele valami történik, és tovább marad távol az otthonától, mint tervezte.
Fritzl azt állította a rendőröknek, hogy a pince nehéz páncélajtaja automatikusan kinyílt volna, ha valami miatt nem tud időben hazaérni. A szakértők vizsgálata szerint azonban csak Fritzl saját távirányítójával és egy a külső falon található kapcsolóval lehet nyitni az ajtót. Ez pedig azt jelenti, hogy a pincében fogvatartott lánya, Elisabeth és annak három tőle származó gyereke ott veszhetett volna.

A szakértői vizsgálat azt is kiderítette, hogy a földalatti "börtönbe" összesen nyolc ajtón át lehetett lejutni, amiből az utolsó három számkódos. Bár Fritzl szakmája villanyszerelő, a pincében általa kiépített elektromos hálózat is csapnivalóan rossz minőségű, és annyira amatőr, hogy egy esetleges rövidzárlat is veszélyeztette a fogvatartottak életét. Valószínűleg többször elő is fordult zárlat korábban, így elképzelhető, hogy az áldozatok több esetben napokig villany nélkül, sötétben éltek. A szellőztetőrendszer hatásfoka sem volt kielégítő, mivel mindössze egy kicsi ventilátor jutott az egész 55 négyzetméteres pincehelyiségre.

A 73 éves Josef Fritzlt április végén vették őrizetbe Alsó-Ausztriában, miután kiderült, hogy 24 éven keresztül saját pincéjébe zárva tartotta lányát. A férfi rendszeresen megerőszakolta a most 42 éves Elisabethet, akinek hét gyermeke született saját apjától. A férfi három gyereket a pincében tartott fogva édesanyjukkal együtt, míg hármat felvitt a felszínre és az állítólag mit sem sejtő feleségével együtt örökbe fogadta őket.

Olvasóink írták

 • 9. Undergrund 2008. augusztus 09. 18:45
  „Ennek az embernek lehet csak megváltás lenne a börtön.Visszazárnám oda ahol a lányát tartotta fogva,aztán egy héten 1xer benéznék hozzá vmi jó nagydarab kan cigánnyal azt had kezelje 1 kicsit!:)”
 • 8. LEHELKE 2008. augusztus 08. 02:49
  „EN NEKEM LENNE MEG JOBB OTLETEM !! BERAKNI 25 CIGANNYAL EGY CELLABA ! AZT ADJ NEKI ! CSICSKA LENNE EZ A LABANC DEBIL !!! A FELESEGE IS HAZUDIK ! NEM IGAZ HOGY NEM ISMERTE A HAZUK ALATT LEVO PINCET AMINEK 8 AJTAJA VAN !! BUNOS O IS ! HANGOK IS HALLHATOAK VOLTAK ! VIZCSAP ZUGASA,FURDETES, BESZELGETES ! O IS LUDAS ! CSAK MENTI MAGAT !! NEKI PEDI 20 CIGANYASSZONYAL RAKNAM EGY CELLABA ES A LABANC DEBIL NO LENNE A CSICSKA! VENNEK NEKI EGY SEPRU NYELET ES A CIGANYOK ELINTEZHETNEK MINDENNAP AMIG ELNEM HULLIK A FERGE !”
 • 7. SZŰLŐ 2008. augusztus 07. 21:54
  „ÉN MINT SZŰLŐ SZIVESEN KEZELÉSBE VENNÉM EZT AZ ÁLLATOT.
  NÁLAM A GYERMEK AZ SZENT-SÉRTHETETLEN,AZ ENYÉMÉRT ŐLNI
  TUDNÉK.ÉN EZT A BETEG ÁLLATOT BE TENNÉM 1 16-FŐS CELLÁBA
  AHOL CSAK MELEG POLGÁR TÁRSAK VANNAK,TELE ENERGIÁVAL!!!!!!
  16 DB,100-150KG-OS BARNA BŐRŰ,VAGY FEHÉR EMBEREK!”
 • 6. lako 2008. augusztus 07. 21:32
  „tetszik soproni ötlete. Vajon h lehetne megvalósítani?”
 • 5. Gróf István 2008. augusztus 07. 20:23
  „Ez a fasz még él! Hogy a pi...ba ?”
 • 4. PrettyWoman 2008. augusztus 07. 18:33
  „Az a legszomorúbb az egészben, hogy igazi büntetést már nem is lehet kiszabni rá. Képtelenség. Mármint mértékarányosat. Hiszen ezért legalább 30 évet kéne kapnia, de neki már nem sok van hátra 73 évesen. Szerintem előbb meghal, minthogy kiszabnák rá az ítéletet. Nemcsak a kora miatt. Ki fog készüllni teljesen a börtönben, hiszen véget ért az "aranyélete". Az ilyen aberrált barmokat az élteti, ha zsarnokoskodhat mások felett, erőszakoskodik, stb. Ennek most vége. Nem erőszakolhatja meg többé a lányát, nincs kupleráj, sem thai utazás és masszázs. Ráadásul a börtönben is "szeretik" a rabtársai. A legnagyobb büntetés az lenne neki, ha nem "vigyáznának" rá a börtönben. Az ilyen emberforma szörnyetegeket csak oda kellene engedni a többi fogoly közé, nem elkülöníteni. Szerintem azok elvégeznék rajta szívesen a piszkos munkát. Nem adnék neki 1-2 napnál többet. Az a baj persze, hogy olyan ronda dolgot úgysem tudnak rajta elkövetni, amit ő csinált méghozzá 24 éven át. Amiltől pedig külön égnek áll az a kevés hajszálam is, hogy a feleség azt mondja, nem tudott semmiről. Ezt elhinni képtelen vagyok, vagy pedig ronggyal volt kitömve a szeme. No persze én is ismerek olyan hölgyet, akit a szeme láttára csal meg a férje, de azt sem hiszi el, annyira a rabja. Inkább szemészorvoshoz megy. Sajnos a kislánynak (felnőtt nőnek) már senki nem adhatja vissza az elmúlt éveket, a fiatalságát, aminek szerelemről, udvarlásról, tanulásról, boldogságról kellett volna szólnia.
  Bocs az esetleges hibákért, de valami baj van a géppel, alig tudok írni is.
  Mindenkinek szép napot!”
 • 3. kapuvári- 2008. augusztus 07. 16:37
  „Soproni igazad van!”
 • 2. soproni 2008. augusztus 07. 15:56
  „A javaslatom:
  Legyen a büntetése az,hogy őt is ott tartsák fogva évekig,miközben éheztetik és naponta kínozzák. A büntetés végrehajtója pedig legyen egy nálánál jóval erősebb fizikumu egyén + naponta többször is vegye "kezelésbe" egy meleg férfi.”
 • 1. Vica91 2008. augusztus 07. 15:55
  „Rémes hogy milyen emberek vannak..márha az ilyet embernek, vagy emberi tettnek lehet nevezni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint robbantottak Isztambulban

Isztambul - Egy ember könnyebben megsérült, amikor egyes források szerint három, mások szerint négy… Tovább olvasom