Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Az amerikai álom újraélesztését is ígérte Obama

USA - Barack Obama amerikai szenátor az amerikai álom újraélesztését, és a republikánusokénál felelőségteljesebb külpolitikát ígért csütörtökön a demokrata párt elnökjelöltségét elfogadó beszédében Denverben.
A több mint nyolcvanezer ember előtt elmondott beszédében támadta ellenfele, John McCain szenátor külpolitikáját, és gazdasági szakértelmét, a népszerűtlen George Bush amerikai elnökhöz és politikájához kötve a republikánus elnökjelöltet. McCain, reagálva Obama beszédére félrevezetőnek nevezte azt, közölve: továbbra is tény marad, hogy Obama nincsen felkészülve az elnökségre.Amerika jobb, mint az elmúlt nyolc év - közölte Obama, aki Martin Luther King 45 évvel ezelőtti híres "Van egy álmom" beszédére utalva ugyancsak az álmokról szólt, majd elfogadta első feketeként a demokrata párt elnökjelöltségét.

Ezzel a választással lehetőség van az amerikai álom életben tartására a 21. században - mondta Obama a demokrata elnökjelölő küldöttgyűlés utolsó napján, egy focistadionban mondott beszédében. A demokrata elnökjelölt támadta republikánus riválisa, John McCain gazdaságpolitkáját, azt állítva, hogy McCain nincsen tisztában az amerikai dolgozók problémáival, valamint kritizálta ellenfele hozzállását az energiapolitika, egészségbiztosítás és Irak kapcsán. Obama adócsökkentést ígért a középosztálynak, a közel-keleti olajtól való függés megszüntetését, és megfizethető egészségbiztosítást minden amerikainak.

Barack Obama felelőségteljesebb külpolitikát ígért, szakítva a Bush-kormányzat keménykezű hozzállásával, McCain-t a rendkívül népszerűtlen elnökhöz kötve. A Bush-McCain külpolitika elpazarolta több generáció örökségét, amelyet demokraták és republikánusok építettek fel - mondta Obama, keményen visszautasítva azt a republikánus vádat, hogy nem elég felkészült az ország vezetésére. A McCain-kampány félrevezetőnek nevezte a beszédet. Továbbra is tény marad: Obama nem áll készen az elnökségre - közölte McCain szóvivője a beszéd után kiadott közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglan házi őrizetben

Argentína - Életfogytiglanra ítélt csütörtökön egy argentin bíróság két volt tábornokot, akiket… Tovább olvasom