Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Az al-Kaida megfenyegette Németországot

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet ismét megfenyegette Németországot, bő egy héttel az országos parlamenti választások előtt.

Az ARD televízió birtokába került, pénteki videóüzenetben az al-Kaida arra szólította fel a német kormányt, hogy haladéktalanul vonja ki katonáit Afganisztánból. Ellenkező esetben a szeptember 27-i választások után "rossz ébredéssel", azaz támadással kell számolnia - fenyegetőzött az al-Kaida.

A videóüzenet létezését késő este biztonsági szakértők is megerősítették, emlékeztetve arra: a szervezet ez elmúlt hónapokban már több alkalommal is megfenyegette Németországot. Mindez aláhúzza, hogy az ország a választások közeledtével fokozott veszélyeztetettséggel néz szembe és indokolja, hogy a nagyobb pályaudvarokon, illetve nemzetközi repülőtereken pótlólagos biztonsági intézkedéseket foganatosítottak.

A legújabb fenyegetést az idézett szakértők azért sem tekintették meglepőnek, mert a közelmúltban Afganisztánban a tálib lázadók ellen végrehajtott NATO-légicsapást a német hadsereg, a Bundeswehr ottani parancsnokságának utasítására hajtották végre. A támadás polgári áldozatokat is követelt és a tálibok - mindenekelőtt Németországgal szemben - bosszút esküdtek.

A terrorfenyegetés aligha jön jól az Angela Merkel kancellár vezette konzervatívoknak, akik a német parlamenti politikai erők közül a legerőteljesebb szószólói az afganisztáni német szerepvállalásnak. Afganisztán, illetve az onnan történő kivonulás lehetősége amúgy is szinte az egyetlen külpolitikai téma a német választási kampányban.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. szeptember 19. 19:54
    „Hitler is idegen földre küldte a katonáit és mi lett a vége?”
  • 1. AstarothZ 2009. szeptember 19. 10:38
    „Egy ilyen fenyegetésre csak egyetlen logikus válasz lehetséges: még több katonát kell küldeni Afganisztánba, egészen addig, amíg már nem lesz több ilyen fenyegetés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszország jobban oda fog figyelni az amerikaiakat aggasztó ügyekre

Oroszország jobban oda fog figyelni az amerikaiakat aggasztó ügyekre, miután az Obama-kormányzat… Tovább olvasom