Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Az afgán hadsereg megölt tucatnyi tálibot

Az afgán hadsereg egy hadműveletben megölt 14 tálib lázadót Kabultól 40 kilométerrel nyugatra, Vardak tartományban.
A meghalt lázadók között van egy tálib parancsnok, Sahidullah Sahid is - tette hozzá. Közben ünnepélyesen hivatalba lépett vasárnap David Petraeus amerikai tábornok, az afganisztáni nemzetközi erők új főparancsnoka. A koalíciós erők kabuli főhadiszállása melletti területen több száz afgán és NATO-tisztségviselő előtt kijelentette: "Azért vagyunk itt, hogy győzzünk. A több éve tartó háborúban válságos pillanathoz érkeztünk, de felkészültünk a szívós harcra.

Meg kell mutatnunk az al-Kaidának és szélsőséges szövetségeseinek, hogy nem lelhetnek biztonságos rejtekhelyekre Afganisztánban, és nem indíthatnak azokból támadásokat." Petraeus körülbelül 140 ezer külföldi katona első számú parancsnoka lesz. A parancsnoki posztot Stanley McChrystal tábornoktól vette át. Elődjét leváltották, mert munkatársaival együtt otrombán nyilatkozott Barack Obama elnökről és környezetéről. Petraeus kijelentette, hogy csak az afganisztáni külföldi erők parancsnokának személye változott, a stratégia nem.

Elismeréssel szólt McChrystal munkájáról, céltudatos, energikus vezetőnek nevezte őt. Petraeus szombaton beszédet mondott az amerikai nemzeti ünnep alkalmából hazája kabuli nagykövetségén mintegy 1700 meghívott előtt. Sürgette a polgári és a katonai erőfeszítések egyesítését és összehangolását.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. július 06. 18:45
    „Vajon kik adták ezeknek a kezébe a fegyvereket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött e lengyel elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött a lengyel elnökválasztás második fordulója vasárnap reggel hat órakor. Tovább olvasom