Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Az abortusz és a melegházasság a legnagyobb veszély

A pápa egy csütörtöki beszédében hangot adott annak a véleményének, hogy az abortusz és az azonos neműek házassága a "legalattomosabb és legveszélyesebb" fenyegetések között van a mai világban.
XVI. Benedek a portugáliai Fátima zarándokhelyen beszélt a kérdésről a szabadtéri mise után, amelyen mintegy 500 ezren vettek részt. A Santísima Trinidad templomban, katolikus társadalmi szervezetek képviselői számára tartott beszédét több esetben is taps szakította félbe. A katolikus egyházfő elismeréssel illette ezeket a szervezeteket azért a küzdelmükért, amellyel az életet és a családot védik.

"A javaslatok, melyek arra irányulnak, hogy védjék az elsődleges és lényeges értékeket: az életet a fogantatástól kezdve, és a férfi és nő felbonthatatlan házasságára alapozott családot, segítenek válaszolni a legalattomosabb és legveszélyesebb fenyegetések egynémelyikére, amelyek ma szemben állnak a közjóval" - mondta a vatikáni szóhasználattal utalva az abortuszra és a homoszexualitásra.

A beszéd egy másik részében is visszatért a témára, amikor "legmélyebb elismerését" fejezte ki "az abortuszhoz vezető társadalmi, gazdasági és kulturális mechanizmus ellen fellépő lelkészi és társadalmi" kezdeményezésekért. A pápa kiemelte e szervezeteknek a szegények, betegek, börtönlakók, hajléktalanok, magukra hagyott személyek, munkanélküliek, bevándorlók és más elesettek érdekében végzett munkáját, de azt is hangsúlyozta, hogy "az egyház nem képes ugyan gyakorlati megoldást ajánlani minden gondra, de kész segíteni és felajánlani a megváltás eszközeit mindenkinek".

XVI. Benedek a beszédében bírálta "az uralkodó kultúrát", amely az erősebb törvényén alapul, s könnyű és vonzó ajándékokat ígér. A kegyhely felkeresése a katolikus egyházfő négynapos portugáliai látogatásának a csúcspontja. Este még találkozik a portugál püspöki kar tagjaival, pénteken pedig misét mond Portóban, majd visszatér a Vatikánba.

Olvasóink írták

 • 4. kiscic 2010. május 15. 09:05
  „3.: nem vagyok hülye...
  Pont, h azt mondom, h az egyháznak semmi joga emberek élete felett dönteni. Szörnyű dolog az abortusz, ezt senki nem vitatja! De egy nő, ha abortuszra kényszerül, az nem véletlen és nem jókedvéből teszi. De hagy döntse már el mindenki, h akara-e gyereket szülni, nevelni.
  Vagy esetleg az egyház szeretné eltartani a sok árva gyereket???”
 • 3. meir 2010. május 14. 23:33
  „1-es es 2-es!!
  azert majd egy leanynak akit tobben is megeroszakolnak,es teherbe esik,tessek majd tanacsolni hogy Ne vetesse el a gyereket jo?!!?? ekkora hulyek hogy is lehettek???”
 • 2. kiscic 2010. május 14. 14:12
  „Sztem küldjük ki a Vatikánba az összes ingyenélő ....-t a gyerekeikkel (+ a még meg nem született gyerekeikkel) együtt. Tartsa el az egyház, ne nekem kelljen az adómból finanszírozni a segélyrevalót!!!!!!
  Aztán azután lehet beszélgetni az abortuszról!!!!”
 • 1. háté 2010. május 13. 22:30
  „Úgy hallottam akár jó-idő lesz akár rossz jő, a radiátorokat leeresztik nem lesznek már "buzik".

  Számomra a degenerált egyedek, buzik és nem egyebek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

New York-i merényletkísérlet - letartóztatások Bostonban

Több személyt letartóztattak Bostonban a május 1-jei New York-i pokolgépes merényletkísérlettel… Tovább olvasom