Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Ausztriában utálják a legjobban a bevándorlókat

Az európai országok között Ausztriában a legnagyobb az elutasítás a bevándorlókkal szemben - derül ki egy nemzetközi felmérésből.
Az európai országok között Ausztriában a legnagyobb az elutasítás a bevándorlókkal szemben - derül ki egy nemzetközi felmérésből, amelyet kedden ismertetett egy osztrák portál.

A tanulmányt 45 országban több mint 67 ezer ember megkérdezése alapján állították össze - közölte a migrációval és bevándorlással foglalkozó újságírók tájékoztatására szakosodott honlap, a Medienservicestelle.

A felmérés összesen 136 kérdést tartalmazott. Arra a kérdésre, hogy melyik csoporthoz tartozó szomszédokat nem szeretnének, Ausztriában nevezték meg a legnagyobb arányban a bevándorlókat, a más bőrszínűeket és a muzulmánokat.

Ausztria után Olaszország és Hollandia lakosai a leginkább elutasítóak. Mint arra a rövid ismertetésben rámutattak, a Franciaországban a burka- és kendőviselésről szóló viták ellenére kevésbé elutasító a lakosság a muszlim nőkkel szemben, mint Ausztriában.

A közleményben kiemelték azt is, hogy 1999-ben még a középmezőnyben volt Ausztria. Különösen a 2008-as évben nőtt meg az elutasítás mértéke. Nem csak a migránsokkal, de a kisebbségekhez tartozókkal - így például a romákkal és a zsidókkal - szemben is európai összehasonlításban magas bizalmatlanságot mutatott ki a felmérés.

A szerzők, Sieglinde Rosenberger politológus és Gigl Seeber statisztikus arra is rámutattak, hogy nincs összefüggés egy adott országban élő bevándorlók száma és aközött, hogy milyen nagy számban értettek egyet a megkérdezettek a felmérés során azzal állítással, hogy "túl sok a bevándorló" az adott országban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk bénította meg Athént: leállt a tömegközlekedés, nem mentek a kompok

Sztrájk bénította meg kedden Athént: a tömegközlekedés csak részlegesen működött, a kompok… Tovább olvasom